הוראות הכנה
מרכיבים
כוס ורבע מים
4 וחצי כוסות קמח לבן, רצוי קמח ללחם
3 כפות סוכר
1 כפית מלח
2 כפות שמן צמחי
1 כף שמרים יבשים
1/4 כוס דבש
לציפוי:
1 ביצה, טרופה
מלח ים גס
שומשום, פרג, זעתר או כל ציפוי אהוב
אופן ההכנה
1. בקערה גדולה מערבבים את המים עם הקמח, הסוכר, המלח, השמן והשמרים, עד ליצירת בצק גמיש. לשים באופן נמרץ במשך כ-7 דקות. מכסים במגבת ומתפיחים כשעתיים. מועכים את הבצק כדי להוציא ממנו את האוויר ומחלקים אותו ל-10 חתיכות שוות.
2. בעזרת הידיים מגלגלים חתיכת בצק לנקניק באורך של כ-40 ס"מ. מקפלים את הנקניק לשניים ומסובבים את אחד הקצוות כמה פעמים כדי ליצור מעין צמה. את הצמה שנוצרה סוגרים לגלגל ומהדקים את החיבור. חוזרים על הפעולה עם כל הבצק. מניחים בצד לכרבע שעה.
3. בסיר רחב מביאים כ-4 ליטרים מים לרתיחה מתונה, וממתיקים בדבש. מבשלים את טבעות הבצק במים הרותחים (שתיים-שלוש טבעות בכל פעם), עד שהבייגלס תופחים (כדקה מכל צד). מוציאים בכף מחוררת ומניחים על תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה.
4. מפזרים על הבייגלס המבושלים, בעודם רטובים, מעט מלח גס, וטובלים בצלחת עם שומשום, פרג או זעתר. אופים בחום של 250 מעלות, עד שהבייגלס שחומים מעט (17-20 דקות).
מגיש:
מקור: דורעם גונט
שתף את המתכון