הוראות הכנה
מרכיבים
½1 ק"ג שייטל בקר חתוך לקוביות בגודל 3 ס"מ
1 כוס קמח מתובל במלח ופלפל שחור טחון טרי
¼ כוס שמן זית
2 בצלים חתוכים לטבעות
5 גזרים קלופים ופרוסים
8 שיני שום קצוצות
2 כפות חומץ בן יין אדום
400 מ"ל יין אדום יבש
¼ כוס רוטב מייפל
½ צרור פטרוזיליה קצוצה
אופן ההכנה
מגלגלים את הבשר בקמח המתובל ומנערים את העודפים. מחממים שמן בסיר כבד. משחימים את הבשר מכל הכיוונים. מוציאים בעזרת כף מחוררת ושומרים בצד. באותו סיר מזהיבים בצל, גזר ושום. מחזירים את הבשר לסיר. מוסיפים חומץ, יין, מייפל ופטרוזיליה. מביאים לרתיחה ומבשלים כשעה וחצי עד שעתיים על אש נמוכה עד שהבשר רך מאד. לקראת סוף הבישול טועמים ומשפרים תיבול.
מגישים עם אורז או עם פירה.
מגיש:
מקור: מסעדת לימוזין
שתף את המתכון