הוראות הכנה
מרכיבים
1 ק"ג פילה בקר
500 גר' פטריות יער או שמפיניון
2 מכלי שמנת חמוצה
2 בצלים גדולים, חתוכים לטבעות דקות
1 כף חרדל
1 כפית סוכר
מעט מים חמים
1/3 כוס פטרוזיליה קצוצה דק
מלח
פלפל שחור גרוס
אופן ההכנה
חותכים את פילה הבקר לפרוסות דקות, ואותן חותכים לרצועות. מניחים בצד.
חותכים את הפטריות לפרוסות, ויחד עם טבעות הבצל מטגנים במחבת גדולה. מכסים את המחבת ומבשלים על אש בינונית במשך 20 דקות, תוך בחישה מדי כמה דקות.
בינתיים, מערבבים בסיר קטן כף חרדל עם כפית סוכר, מוסיפים מעט מלח וכף או שתיים של מים חמים - מבשלים על אש קטנה תוך ערבוב ליצירת עיסה סמיכה.
על אש גבוהה מחממים היטב מחבת נוספת, כבדה, מטגנים את רצועות הפילה (בכמה סבבים) להשחמתן.
מסננים עודפי מים מהסיר עם הפטריות והבצל ומוסיפים לתוכו את הבשר המטוגן. מוסיפים גם את עיסת החרדל ושני מיכלי שמנת חמוצה. ממליחים, מפלפלים ומערבבים היטב. מכסים את הסיר וממשיכים לחמם עוד כמה דקות. מסירים מהאש, מערבבים שוב ומגישים, בקישוט מעט פטרוזיליה טריה מעל כל מנה.
מומלץ להגיש עם תפוחי אדמה מטוגנים או אפויים, עם פסטה או עם אורז מבושל.
בתיאבון!
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון