חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


ביצה עלומה ומטוגנת על מצע אספרגוס ברוטב יין לבן וחמאה
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

ביצה עלומה ומטוגנת על מצע אספרגוס ברוטב יין לבן וחמאה
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

הוראות הכנה
מרכיבים
2 ביצים
6 יחידות אספרגוס
¼ כוס יין לבן חצי יבש
50 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
½ כפית מלח
מעט פלפל
2 כפות חומץ
שמן לטיגון עמוק
פירורי לחם
אופן ההכנה
בסיר בינוני מרתיחים מים (¾ סיר) עם שתי כפות חומץ. לאחר הרתיחה מנמיכים את האש מערבבים היטב ומיד מוסיפים ביצה אחת פנימה. לאחר קצת פחות מדקה מוציאים בזהירות על מנת לא לשבור את החלמון ומניחים על צלחת בצד. שופכים את תכולת הסיר וממלאים במים רגילים. מרתיחים. לאחר הרתיחה מכניסים את האספרגוס פנימה לשתי דקות ומיד מוציאים למי קרח.
מחממים את השמן לטיגון עמוק. טורפים את הביצה השנייה. טובלים את הביצה העלומה בזהירות מירבית בביצה הטרופה ובפירורי הלחם ומכניסים לשמן העמוק לטיגון קצר של חצי דקה מכל צד. מוציאים ומניחים על נייר סופג.
בסיר קטן מצמצמים את היין לכדי מחצית. מוסיפים את המלח והפלפל. מוסיפים את החמאה תוך כדי ערבוב עד להמסה מלאה. מבשלים מעט על אש נמוכה על סף רתיחה ומורידים מהאש.
מסדרים את האספרגוס בצלחת ההגשה. יוצקים עליו את הרוטב החם ומעל מניחים את הביצה. מגישים מייד.
מגיש: dylam
מקור:
שתף את המתכון