הוראות הכנה
מרכיבים
לרוטב מורניי (mornay) :
15גרם חמאה ללא מלח
2 כפות קמח רגיל
250 מ"ל חלב
קורט אגוז מוסקט טחון
40 גרם גבינת גרוייר, מגוררת
2 חלמונים
60 גרם חמאה ללא מלח
500 גרם עלי תרד נקיים
3 כפות חומץ
8 ביצים טריות ביותר
אופן ההכנה
1. להכנת רוטב מורניי, ממיסים את החמאה בסיר בעל
תחתית כבדה מעל להבה נמוכה-בינונית. מפזרים את הקמח
מעל לחמאה ומבשלים 1-2 דקות תוך בחישה מתמדת ובלי
לאפשר השחמה. מסירים מהלהבה ומוסיפים את החלב
באיטיות, תוך הקצפה או טריפה כדי למנוע היווצרות גושים.
מחזירים ללהבה ומביאים לרתיחה, תוך בחישה מתמדת.
מבשלים באיטיות במשך 3-4 דקות או עד שהרוטב נצמד
לחלק הקמור של כף. בוחשים פנימה את אגוז המוסקט
ומסירים מהלהבה. מניחים בצד, מכוסה ושומרים חם
2. בסיר בינוני שטוח, ממיסים את החמאה על להבה נמוכה
ומוסיפים את התרד. מבשלים במשך 5-8 דקות, או עד
שמתייבש. מניחים בצד ושומרים חם
3. מקציפים את הגבינה לתוך רוטב המורניי, ואז מקציפים
פנימה את חלמוני הביצים. מתבלים לפי הטעם במלח ופלפל.
מניחים על להבה נמוכה, ומערבבים עד שהגבינה נמסה, ואז
מחממים שוב עד שחם מאד אך לא רותח. מניחים בצד, מכסים
בנייר אפייה ושומרים חם
4. שמים בסיר 2 ליטר מים ומביאים לרתיחה על להבה
גבוהה. מנמיכים את הלהבה ומוסיפים את החומץ. המים
צריכים לרתוח קלות
5. פותחים את הביצים אחת בכל פעם לתוך כוס ומחליקים
אותן לתוך המים עם החומץ. מבשלים במשך 2-3 דקות, או
עד שהחלבון מוצק אך לא קשה מדי. בעדינות מוציאים
מהמים בעזרת כף מחוררת ומסננים היטב
6. מחלקים את התרד המבושל לארבע צלחות. שמים
2 ביצים שלוקות במרכז התרד ומכסים ברוטב מורניי חם.
מגישים מיד
7. בתאבון
מגיש:
מקור: le cordon bleu
שתף את המתכון