הוראות הכנה
מרכיבים
5-ביצים
2-כוסות קמח לבן מנופה
4-כוסות מים
קורט-מלח
מילוי בשר:
1/2-ק"ג בקר טחון
2-בצל קצוץ מאד עדין
2-שיני שום כתושות
צרור קטן של פטרוזיליה וכוסברה קצוצים
1-כפית מלח
1-כפית פפריקה מתוקה
1-כפית כמון
1/2-כפית פלפל שחור
1/4-כפית פלפל חריף טחון
שמן לטיגון החביתיות
אופן ההכנה
לטרוף במערבל ביצים עם המלח, להנמיך מהירות ולהוסיף קמח ומים בהדרגה, להמשיך לערבל עד שהבלילה תהיה חלקה ללא גושים ומבריקה.
לחמם מחבת טפלון מס' 20, 22 ולשמן מעט בעזרת נייר סופג.
לצקת בעזרת מצקת בלילה במחבת כך שיכסה את התחתית בשכבה דקה וללא חורים.
לטגן דקה ולהניח בצידו הלא מטוגן מעל מגבת לחה מעט,כך אחת על השניה.
לשמן את המחבת אחרי טיגון של כל 4, 5 חביתיות ולא אחרי כל אחת.
במחבת נוספת לצקת מעט שמן ולטגן את הבצל הקצוץ עד להזהבה, להוסיף שום ובשר.
בעזרת מזלג לפורר את הבשר תוך כדי טיגון על להבה בינונית ולתבל.
להסיר מהאש,להוסיף ירק קצוץ ולערבב היטב.
להניח את החביתיות כך שצד מטוגן למעלה והלא מטוגן למטה ולמלא בבשר מטוגן.
לגלגל פעם אחת ולקפל מהצדדים, להמשיך לגלגל כך שמהצדדים לא יתפזר המילוי החוצה.
לחמם 4 כפות שמן במחבת ולטגן את החביתיות הממולאות מכל הצדדים עד שיקבלו צבע חום זהוב. להוסיף שמן תוך כדי טיגון לפי הצורך בהמשך.
להגיש חם בתוספת רוטב שזיפים גרוזיני"טקמאלי", או רוטב אדום "פאמידורי". אפשר גם בתוספת סלט ירקות חי.
בתיאבון.
מגיש:
מקור: ביתי
שתף את המתכון