חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


בלינצ'ס בשר גרוזיני{"חורציאני בליני"}
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

חביתיות גרוזיני-"בליני"-שונות מחביתיות אחרות, הן דקות ועדינות יותר וגם אינן מתוקות. brמילוי הבשר זה המקור אבל אפשר למלא גם בגבינות מלוחות, פטריות, תפוחי אדמה או כל מילוי לא מתוק אחר. brאצל בני העידה בליני מוביל בשולחן שמחות.
בלינצ'ס בשר גרוזיני{"חורציאני בליני"}
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

חביתיות גרוזיני-"בליני"-שונות מחביתיות אחרות, הן דקות ועדינות יותר וגם אינן מתוקות. brמילוי הבשר זה המקור אבל אפשר למלא גם בגבינות מלוחות, פטריות, תפוחי אדמה או כל מילוי לא מתוק אחר. brאצל בני העידה בליני מוביל בשולחן שמחות.
הוראות הכנה
מרכיבים
5-ביצים
2-כוסות קמח לבן מנופה
4-כוסות מים
קורט-מלח
מילוי בשר:
1/2-ק"ג בקר טחון
2-בצל קצוץ מאד עדין
2-שיני שום כתושות
צרור קטן של פטרוזיליה וכוסברה קצוצים
1-כפית מלח
1-כפית פפריקה מתוקה
1-כפית כמון
1/2-כפית פלפל שחור
1/4-כפית פלפל חריף טחון
שמן לטיגון החביתיות
אופן ההכנה
לטרוף במערבל ביצים עם המלח, להנמיך מהירות ולהוסיף קמח ומים בהדרגה, להמשיך לערבל עד שהבלילה תהיה חלקה ללא גושים ומבריקה.
לחמם מחבת טפלון מס' 20, 22 ולשמן מעט בעזרת נייר סופג.
לצקת בעזרת מצקת בלילה במחבת כך שיכסה את התחתית בשכבה דקה וללא חורים.
לטגן דקה ולהניח בצידו הלא מטוגן מעל מגבת לחה מעט,כך אחת על השניה.
לשמן את המחבת אחרי טיגון של כל 4, 5 חביתיות ולא אחרי כל אחת.
במחבת נוספת לצקת מעט שמן ולטגן את הבצל הקצוץ עד להזהבה, להוסיף שום ובשר.
בעזרת מזלג לפורר את הבשר תוך כדי טיגון על להבה בינונית ולתבל.
להסיר מהאש,להוסיף ירק קצוץ ולערבב היטב.
להניח את החביתיות כך שצד מטוגן למעלה והלא מטוגן למטה ולמלא בבשר מטוגן.
לגלגל פעם אחת ולקפל מהצדדים, להמשיך לגלגל כך שמהצדדים לא יתפזר המילוי החוצה.
לחמם 4 כפות שמן במחבת ולטגן את החביתיות הממולאות מכל הצדדים עד שיקבלו צבע חום זהוב. להוסיף שמן תוך כדי טיגון לפי הצורך בהמשך.
להגיש חם בתוספת רוטב שזיפים גרוזיני"טקמאלי", או רוטב אדום "פאמידורי". אפשר גם בתוספת סלט ירקות חי.
בתיאבון.
מגיש: רינת ספיר
מקור: ביתי
שתף את המתכון