הוראות הכנה
מרכיבים
לבלינצ'ס:
- ¾ כוס חלב או מים
- 4 ביצים
- 4 כפות קמח תפוחי אדמה
- 1 כף חמאה או מרגרינה מומסת
- חצי כפית סוכר
למלית:
- 5 תפוחים חמצמצים חתוכים לקוביות קטנות
- 50 גרם חמאה או מרגרינה
- 1/3 כוס סוכר
- 100 גרם אגוזים קצוצים
- כפית קנמון
-¼ כפית ציפורן טחון
- חצי כף קמח תפוחי אדמה
- מעט אבקת סוכר לקישוט
אופן ההכנה
- להכנת הבלינצ'ס: מערבבים את כל המוצרים לתערובת חלקה ומניחים לה לנוח למשך 15 דקות.
- משמנים מחבת במעט מרגרינה, מחממים היטב ומטגנים אותם אחד אחרי השני. (בדרך כלל הבלינץ הראשון יוצא פגום. לא להתרגש!!!).
להכנת המלית:
- ממיסים שני שלישים מכמות החמאה או המרגרינה בסיר בינוני.
- מוסיפים את הסוכר ובוחשים על להבה בינונית עד שהתערובת מזהיבה.
- מוסיפים את האגוזים ומבשלים עוד דקה או שתיים.
- מוסיפים את התפוחים, הקנמון והציפורן.
- ממניכים את הלהבה ומבשלים בערך כ-15 דקות עד לריכוך התפוחים.
- מורידים מהאש ומוסיפים פנימה את קמח התפוחי אדמה בעדינות עד לתערובת אחידה.
- מחממים תנור לחום גבוה של 200 מעלות.
- משמנים תבנית מלבנית או עגולה בחמאה.
- מניחים בערך 2 כפות מהמלית על קצה כל בלינץ למקפלים למעין מעטפה או לגלילה.
- מצופפים את הבלינצ'ס על התבנית ומפזרים מעל מעט פתיתי חמאה.
- אופים 10-15 דקות עד שהן מזהיבוים מעט.
- מגישים חם ומפזרים מעל אבקת סוכר.
הרבה אופטימיות
מגיש:
מקור: שכנה
שתף את המתכון