חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


בלינצ'ס תפוחי עץ לפסח
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

חביתיות טעימות שניתן להכין גם בימים רגילים. אפילו לשנות את המילוי לפי הטעם.
בלינצ'ס תפוחי עץ לפסח
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

חביתיות טעימות שניתן להכין גם בימים רגילים. אפילו לשנות את המילוי לפי הטעם.
הוראות הכנה
מרכיבים
לבלינצ'ס:
- ¾ כוס חלב או מים
- 4 ביצים
- 4 כפות קמח תפוחי אדמה
- 1 כף חמאה או מרגרינה מומסת
- חצי כפית סוכר
למלית:
- 5 תפוחים חמצמצים חתוכים לקוביות קטנות
- 50 גרם חמאה או מרגרינה
- 1/3 כוס סוכר
- 100 גרם אגוזים קצוצים
- כפית קנמון
-¼ כפית ציפורן טחון
- חצי כף קמח תפוחי אדמה
- מעט אבקת סוכר לקישוט
אופן ההכנה
- להכנת הבלינצ'ס: מערבבים את כל המוצרים לתערובת חלקה ומניחים לה לנוח למשך 15 דקות.
- משמנים מחבת במעט מרגרינה, מחממים היטב ומטגנים אותם אחד אחרי השני. (בדרך כלל הבלינץ הראשון יוצא פגום. לא להתרגש!!!).
להכנת המלית:
- ממיסים שני שלישים מכמות החמאה או המרגרינה בסיר בינוני.
- מוסיפים את הסוכר ובוחשים על להבה בינונית עד שהתערובת מזהיבה.
- מוסיפים את האגוזים ומבשלים עוד דקה או שתיים.
- מוסיפים את התפוחים, הקנמון והציפורן.
- ממניכים את הלהבה ומבשלים בערך כ-15 דקות עד לריכוך התפוחים.
- מורידים מהאש ומוסיפים פנימה את קמח התפוחי אדמה בעדינות עד לתערובת אחידה.
- מחממים תנור לחום גבוה של 200 מעלות.
- משמנים תבנית מלבנית או עגולה בחמאה.
- מניחים בערך 2 כפות מהמלית על קצה כל בלינץ למקפלים למעין מעטפה או לגלילה.
- מצופפים את הבלינצ'ס על התבנית ומפזרים מעל מעט פתיתי חמאה.
- אופים 10-15 דקות עד שהן מזהיבוים מעט.
- מגישים חם ומפזרים מעל אבקת סוכר.
הרבה אופטימיות
מגיש: שרונית
מקור: שכנה
שתף את המתכון