חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


בלנקט של עוף ברוטב הדרים וזעפרן
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

בלנקט של עוף ברוטב הדרים וזעפרן
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

הוראות הכנה
מרכיבים
1 עוף אורגאני במשקל 1.2 ק"ג
8 גבעולי כרישה יפים וקטנים
1 לימון (מיץ וקליפה מגוררת)
1 תפוז (מיץ וקליפה מגוררת)
350 מ"ל מרק עוף
3 בצלי שאלוט
4 שיני שום
50 גרם חמאה
2 חלמונים
150 מ"ל שמנת מתוקה
1 כפית שטוחה זעפרן
1 כף שמן זית
1 כף קמח
מלח
פלפל שחור גרוס טרי
אופן ההכנה
חותכים את העוף ל-8 חלקים, ממליחים ומפלפלים. מעסים את נתחי העוף בזעפרן (ושומרים את שאריות הזעפרן להמשך). מוסיפים את מיץ ההדרים. משרים את העוף במשרה זה כשעה. מוציאים את נתחי העוף מהמשרה (ושומרים אותו) ומייבשים את העוף על מגבת נייר.
מחממים את החמאה במחבת וסוגרים בה את העוף מכל הכיוונים. קולים את שיני השום והשאלוט ומוסיפים למחבת. מבשלים על אש גבוהה כשתי דקות. מפזרים את הקמח על העוף ומערבבים היטב. מוסיפים את המשרה ואת מרק העוף ומבשלים 40 דקות על אש נמוכה.
מנקים את הכרישה היטב ומבשלים במי מלח עד לריכוך ומסננים. מבשלים באותם המים את גרידת הלימון והתפוז ושוב מסננים. מוציאים את חתיכות העוף מן הסיר ושומרים במקום חם. מסננים את הרוטב ומחזירים לסיר. בוחשים את החלמונים עם השמנת ויוצקים לסיר תוך כדי בחישה מתמדת. מבשלים עד לרתיחה (תוך כדי בחישה) ומיד מסירים מן האש.
מסדרים את העוף בכלי הגשה ויוצקים מעליו את הרוטב. מפזרים על העוף את גרידת ההדרים ואת שאריות הזעפרן. מסדרים את הכרישה מסביב.
מגיש: dylam
מקור: שף קלודין קנדינוף ממסעדת לה בראסרי אצל קלודין
שתף את המתכון