חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


במיה וכבש בפוקאצ'ה
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

ראיתי את סלמה מכינה את המנה לפני שלושה ימים באודישן למסטר שף 3. ישר נדלקתי, והכנתי את המנה השבת. יצא מעולה. אני ויתרתי על הכוסברה/שום.
במיה וכבש בפוקאצ'ה
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

ראיתי את סלמה מכינה את המנה לפני שלושה ימים באודישן למסטר שף 3. ישר נדלקתי, והכנתי את המנה השבת. יצא מעולה. אני ויתרתי על הכוסברה/שום.
הוראות הכנה
מרכיבים
לפוקצ'ה:
1 וחצי כוס קמח
כפית מלח
כף סוכר
כפית שמרים יבשים
1 כף שמן זית
3/4 כוס מים
לתבשיל הבמיה:
1/4 קילו במיה, מטוגנת בשמן עמוק
שמן צמחי, לטיגון
1 בצל קטן, קצוץ
1/4 קילו בשר עגל (פילה או אנטרקוט) או צוואר כבש, חתוך לקוביות בקוטר 1 ס"מ
1 עגבנייה בינונית טרייה ובשלה, חתוכה לקוביות קטנות
חופן עגבניות מיובשות
2 כפות רסק עגבניות
כוס מים
1/2 כפית מלח
1/2 כפית פלפל שחור
2 שיני שום, קצוצות דק
חופן כוסברה, קצוצה גס
אופן ההכנה
הפוקצ'ה:
1. מכניסים לקערה את החומרים היבשים ומערבבים. מוסיפים את שמן הזית ומערבבים עד שכל הכמות נבלעת בתערובת.
2. מוסיפים מים בהדרגה ולשים כ-5 דקות עד שמתקבל בצק אחיד מעט דביק.
3. מכסים את הקערה בניילון נצמד ומניחים לתפיחה של כ-45 דקות.
4. לאחר תפיחה ראשונה מרביצים לבצק, ובודקים - אם דליל ודביק מדי, מוסיפים מעט קמח. מחלקים לשמונה ומניחים את העיגולים על תבניות אלומיניום קטנות הפוכות.
5. מניחים לתפיחה נוספת של כ-20 דקות
6. מכניסים לתנור שחומם מראש לחום המקסימלי ל-7-10 דקות, עד שהפוקצ'ה מוכנה ומקבלת צבע זהוב. מוציאים מהתנור ומשאירים בחוץ לצינון.
תבשיל הבמיה:
1. מטגנים בסיר עם מעט שמן צמחי את הבשר ומוציאים,.
2 באותו שמן מטגנים את הבמיה ומוציאים.
3. מטגנים באותו סיר את הבצל עד זהוב, מוסיפים את קוביות העגבנייה הטרייה, ומערבבים עד שהן מתרככות.
4. מוסיפים את העגבניות המיובשות, רסק העגבניות והמים, ומניחים להתבשל כ-5 דקות. מוסיפים מלח ופלפל לפי הטעם.
5. מוסיפים את הבמיה והבשר ומנמיכים את האש.מבשלים עד שהבשר רך.
4. מטגנים במחבת את השום והכוסברה ומוסיפים לתבשיל הבמיה. מערבבים בעדינות ומכבים את האש.
5. מגישים את תבשיל הבמיה בתוך צלחת הפוקצ'ה, עם פלפל ירוק חריף למי שאוהב.
מגיש: גן-עדן
מקור:
שתף את המתכון