הוראות הכנה
מרכיבים
לפוקצ'ה:
1 וחצי כוס קמח
כפית מלח
כף סוכר
כפית שמרים יבשים
1 כף שמן זית
3/4 כוס מים
לתבשיל הבמיה:
1/4 קילו במיה, מטוגנת בשמן עמוק
שמן צמחי, לטיגון
1 בצל קטן, קצוץ
1/4 קילו בשר עגל (פילה או אנטרקוט) או צוואר כבש, חתוך לקוביות בקוטר 1 ס"מ
1 עגבנייה בינונית טרייה ובשלה, חתוכה לקוביות קטנות
חופן עגבניות מיובשות
2 כפות רסק עגבניות
כוס מים
1/2 כפית מלח
1/2 כפית פלפל שחור
2 שיני שום, קצוצות דק
חופן כוסברה, קצוצה גס
אופן ההכנה
הפוקצ'ה:
1. מכניסים לקערה את החומרים היבשים ומערבבים. מוסיפים את שמן הזית ומערבבים עד שכל הכמות נבלעת בתערובת.
2. מוסיפים מים בהדרגה ולשים כ-5 דקות עד שמתקבל בצק אחיד מעט דביק.
3. מכסים את הקערה בניילון נצמד ומניחים לתפיחה של כ-45 דקות.
4. לאחר תפיחה ראשונה מרביצים לבצק, ובודקים - אם דליל ודביק מדי, מוסיפים מעט קמח. מחלקים לשמונה ומניחים את העיגולים על תבניות אלומיניום קטנות הפוכות.
5. מניחים לתפיחה נוספת של כ-20 דקות
6. מכניסים לתנור שחומם מראש לחום המקסימלי ל-7-10 דקות, עד שהפוקצ'ה מוכנה ומקבלת צבע זהוב. מוציאים מהתנור ומשאירים בחוץ לצינון.
תבשיל הבמיה:
1. מטגנים בסיר עם מעט שמן צמחי את הבשר ומוציאים,.
2 באותו שמן מטגנים את הבמיה ומוציאים.
3. מטגנים באותו סיר את הבצל עד זהוב, מוסיפים את קוביות העגבנייה הטרייה, ומערבבים עד שהן מתרככות.
4. מוסיפים את העגבניות המיובשות, רסק העגבניות והמים, ומניחים להתבשל כ-5 דקות. מוסיפים מלח ופלפל לפי הטעם.
5. מוסיפים את הבמיה והבשר ומנמיכים את האש.מבשלים עד שהבשר רך.
4. מטגנים במחבת את השום והכוסברה ומוסיפים לתבשיל הבמיה. מערבבים בעדינות ומכבים את האש.
5. מגישים את תבשיל הבמיה בתוך צלחת הפוקצ'ה, עם פלפל ירוק חריף למי שאוהב.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון