הוראות הכנה
מרכיבים
1 ק"ג בשר כבש (שוקיים , כתף או חלק אחר)
1 מקל קינמון
1 בצל קלוף
½1 ק"ג במיה ירוקה, טריה, מנוקה ושטופה היטב
250 גרם רסק עגבניות
מעט שמן לטיגון
שניים טריות מ-1 ראש שום , קלופות וקצוצות דק
אופן ההכנה
1. שמים את בשר הכבש בסיר גדול. מכסים במים ומביאים לסף רתיחה. נפטרים מן המים. ממלאים את הסיר בנתחי הבשר במים טריים, מוסיפים את הקינמון ואת הבצל בשלמותו ומביאים לרתיחה. מכסים ומבשלים ½1 שעות עד שהבשר רך מאוד.
2. מוסיפים את הבמיה ורסק העגבניות (אם רוצים) לסיר עם הבשר ומבשלים עוד 20 דקות עד ריכוך.
3. בזמן שהבצל מתבשל, מחממים את השמן במחבת, מוסיפים את השום ומטגנים עד הזהבה.
שומרים בצד ומגישים עם התבשיל ממש לפני ההגשה.
4. מגישים כך, או לצד אורז לבן, זיתים ירוקים ופלפל חריף.
בתיאבון!
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון