הוראות הכנה
מרכיבים
מכינים את הסלט: מערבבים בקערה את עלי הביבי עם מיץ הלימון והשמן. מתבלים במלח ופלפל שחור. מטגנים טיגון קל את אגוזי הפקאן השלמים (50 גרם) בכף שמן, במחבת, זורים עליהם מלח ופלפל.
מכינים את הדג: שוטפים את הפילטים ומייבשים במגבות נייר.
מרסקים במעבד מזון את הפקאנים (100 גרם) עד שהם מרוסקים לגמרי.
שמים בצלחת שטוחה, מוסיפים את הקמח ואת התבלינים ומערבבים היטב.
טורפים את הביצה עם רבע כוס מים.
טובלים כל אחד מהפילטים בתוך הביצה ואחר כך בתערובת הפקאנים והקמח.
מהדקים את התערובת אל הדג משני הצדדים.
במחבת גדולה מחממים את השמן עד שהוא חם מאוד. שמים את הפילטים, על צד העור ומטגנים 4 דקות מצד אחד, או עד להשחמה. מקטינים מעט את הלהבה, הופכים ומטגנים מהצד השני עוד 2 דקות.
הרכבת המנה: מניחים במרכז כל צלחת את מחית התירס. מסדרים עליה את הדג המטוגן ועליו את הסלט. זורים למעלה את אגוזי הפקאן המטוגנים. יוצקים מסביב את הרוטב החום.
אופן ההכנה
ממיסים את החמאה במחבת גדולה ומיד מוסיפים את הסוכר והקינמון. בוחשים היטב עד שהסוכר מתחיל להינמס. יוצקים פנימה את ליקר הבננות. ממשיכים לערבב ולבשל עד שנוצר רוטב חום אחיד וחלק למדי.
חותכים את הבננות, כשהן עדיין בקליפתן, פעם אחת לרוחב ופעם לאורך. כך נוצרים 4 רבעים מוארכים. מורידים את הקליפות ומוסיפים את הבננות אל תוך הרוטב. הופכים אותן מצד לצד כדי להספיג אותן ברוטב וכדי לחמם אותן.
יוצקים אל המחבת את הרום. אם יודעים איך לעשות זאת - מציתים את הרוטב. נותנים לשלהבת לדעוך עד שהלהבה תיכבה. (יש להיזהר שהאש לא תיתפס בשרוול, שיער, מגבת וכו'!) אם לא משלהבים פשוט מבשלים עוד רגע או שניים.
מחלקים את הבננות והרוטב בין 4 צלחות עמוקות.
מגישים חם עם גלידה או קצפת.
הערה: אם אין בננות קטנות משתמשים בשתי בננות גדולות ומחלקים כל אחת ל-8 חלקים מוארכים
מגיש:
מקור: רות סירקיס
שתף את המתכון