הוראות הכנה
מרכיבים
2 דגי בס מנוקים
3 מנות של 25 גרם חמאה כל אחת
½ כפית מלח
½ כפית טימין מיובש
½ כפית זעתר
½ כפית נענע מיובשת
¼ כוס יין לבן יבש
1 כף חומץ אורז
2 גרם חוטי זעפרן
אופן ההכנה
מערבבים את המלח, הטימין, הנענע והזעתר בכלי קטן. טובלים שתי מנות חמאה בתערובת ומניחים כל מנה בבטן של כל דג. את שאר התערובת מורחים על הדג עצמו. מכניסים את הדגים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות למשך כחצי שעה עד 35 דקות.
קצת לפני שהדג מוכן מרתיחים את היין בסיר קטן. לאחר הרתיחה מנמיכים את האש ומוסיפים את הזעפרן וחומץ האורז. מערבבים היטב ומוסיפים את החמאה תוך כדי ערבוב עד שהיא נמסה. מכבים את האש.
מעבירים את הדגים לצלחות הגשה ועל כל דג יוצקים 2 כפות מהרוטב. מגישים חם.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון