הוראות הכנה
מרכיבים
6 בצלים אדומים קטנים חצויים לרוחב
6 בצלים לבנים קטנים חצויים לרוחב
4 כפות סילאן
3 שיני שום כתושות
4 כפות שמן זית עדין או שמן חמניות
4 כפות רוטב סויה
1 כף חומץ בלסמי
מלח גס ופלפל שחור גרוס טרי
1 כפית סוכר
3-2 ענפי רוזמרין
אופן ההכנה
+ מחממים תנור ל-180°c. מרפדים תבנית בנייר אפייה.
+ מסדרים את הבצלים בתבנית, כשהצד החתוך כלפי מעלה.
+ מערבבים סילאן עם שום, שמן זית, סויה וחומץ בלסמי, ויוצקים על הבצלים בעזרת כף. מפזרים מלח גס, סוכר, פלפל שחור ורוזמרין.
+ אופים כ-35 דקות, עד שהבצל מתרכך ומזהיב בשוליו. מקררים מעט ומגישים.
מגיש:
מקור: רות אוליבר, מתוך גיליון 199
שתף את המתכון