הוראות הכנה
מרכיבים
5-6 בצלים ענקיים
2 בצלים קטנים פרוסים
1 בצל קטן קצוץ דק
חצי ק"ג בשר טחון
1 כוס אורז
חופן צנוברים
150 גרם פטריות שמפיניון טריות פרוסות
2 כפות רסק עגבניות
מים
מלח ופלפל
שמן לטיגון
אופן ההכנה
בסיר גדול מרתיחים מים עם מעט מלח. מקלפים את הבצלים הגדולים ומכניסים אותם לסיר עם המים הרותחים. מבשלים עד להתרככות קלה, מוציאים ומצננים. מורידים מהבצלים המבושלים שכבה אחר שכבה על ידי חריץ קטן בצד הבצל תוך כדי זהירות על מנת להשאיר כל שכבה שלימה בפני עצמה. מניחים בצד.
במחבת מחממים את השמן ומטגנים בו את הבצל הקצוץ. לאחר הזהבה קלה מוסיפים את הפטריות ולאחר מכן את הבשר הטחון ומטגנים תוך כדי פירור הבשר על ידי כף עץ. מוסיפים את האורז, הצנוברים, הרסק וחצי כוס מים. מתקנים תיבול על ידי מלח ופלפל. אין לבשל את האורז מכיוון שהוא הולך לעבור בישול נוסף.
ממלאים כל שכבת בצל שקילפנו במלית הבשר לאחר שהנחנו לה להצטנן מעט. בסיר גדול ועבה מניחים בתחתית הסיר את הבצל הפרוס ומעט מאוד שמן (בערך כף). מעל מניחים את הבצל ההמולא צפופים אחד ליד השני. מניחים על הכיריים וברגע שמתחילים לשמוע רחש של טיגון מוסיפים מים כדי כיסוי הממולאים. מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומכסים את הסיר. מבשלים כך במשך כארבעים דקות עד חמישים דקות.
בהגשה נזהרים כאשר מוציאים את הבצל כדי שלא יתפרק. מגישים חם.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון