חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


בצקניות בציפוי פירורי לחם
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

זהו מתכון שזכור לי מבית סבתא עוד כשהייתי ילדה קטנה. אני לא זוכרת את שמו המקורי, אנחנו brפשוט אנחנו (הנכדים) היינו קוראים לזה "עיגולים בפירורים". קל להכנה וטעים מאוד, מזכיר נשכחות.
בצקניות בציפוי פירורי לחם
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

זהו מתכון שזכור לי מבית סבתא עוד כשהייתי ילדה קטנה. אני לא זוכרת את שמו המקורי, אנחנו brפשוט אנחנו (הנכדים) היינו קוראים לזה "עיגולים בפירורים". קל להכנה וטעים מאוד, מזכיר נשכחות.
הוראות הכנה
מרכיבים
לבצק:
2-3 תפוחי אדמה בינוניים מבושלים, מצוננים וקלופים
1 ביצה
קמח לפי הצורך
מלח
לפירורים:
1 חב' חמאה
3/4 - 1/2 חב' של פירורי לחם (מהסוג הפשוט והלא מתובלן)
אופן ההכנה
להכנת הבצק:
מועכים את תפוחי האדמה בעזרת מועך הפירה עד שלא יהיו בו גושים, מתבלים במלח, מוסיפים ביצה ומערבבים. מוסיפים קמח לפי הצורך, כלומר הבצק צריך להיות במרקם עדין ורך אך לא נדבק לידיים. (הכמות משתנה בגלל גודלי תפוחי האדמה והביצים, לכן צריך לשים לב לא להכין בצק קשה מדי). מניחים את הבצק למס' דקות לנוח בצד. לאחר מכן, מרדדים את הבצק לנקניק בקוטר של 1/2 1 - 1 ס"מ וחותכים לחתיכות בעזרת סכין לרוחב של 1-2 ס"מ.
מרתיחים בסיר מים עם 1 כפית מלח, כשהמים רותחים מכניסים את הבצקניות למים למס' דקות עד שיצופו, מוציאים ומסננים מעודפי הנוזלים.
בנתיים, במחבת עמוקה ממיסים את החמאה, מוסיפים את פירורי הלחם ומטגנים אותם עד לקבלת צבע זהוב חום. מוסיפים למחבת את הבצקניות, מנערים את הכל יחד במחבת לציפוי ומגישים.
מגיש: m73
מקור: סבתא שרה
שתף את המתכון