הוראות הכנה
מרכיבים
לבצק:
2-3 תפוחי אדמה בינוניים מבושלים, מצוננים וקלופים
1 ביצה
קמח לפי הצורך
מלח
לפירורים:
1 חב' חמאה
3/4 - 1/2 חב' של פירורי לחם (מהסוג הפשוט והלא מתובלן)
אופן ההכנה
להכנת הבצק:
מועכים את תפוחי האדמה בעזרת מועך הפירה עד שלא יהיו בו גושים, מתבלים במלח, מוסיפים ביצה ומערבבים. מוסיפים קמח לפי הצורך, כלומר הבצק צריך להיות במרקם עדין ורך אך לא נדבק לידיים. (הכמות משתנה בגלל גודלי תפוחי האדמה והביצים, לכן צריך לשים לב לא להכין בצק קשה מדי). מניחים את הבצק למס' דקות לנוח בצד. לאחר מכן, מרדדים את הבצק לנקניק בקוטר של 1/2 1 - 1 ס"מ וחותכים לחתיכות בעזרת סכין לרוחב של 1-2 ס"מ.
מרתיחים בסיר מים עם 1 כפית מלח, כשהמים רותחים מכניסים את הבצקניות למים למס' דקות עד שיצופו, מוציאים ומסננים מעודפי הנוזלים.
בנתיים, במחבת עמוקה ממיסים את החמאה, מוסיפים את פירורי הלחם ומטגנים אותם עד לקבלת צבע זהוב חום. מוסיפים למחבת את הבצקניות, מנערים את הכל יחד במחבת לציפוי ומגישים.
מגיש:
מקור: סבתא שרה
שתף את המתכון