הוראות הכנה
מרכיבים
רכיבים:
1+1/3 כוסות מים
2 כפיות סוכר
¼1 כפיות מלח
2 כפות שמן זית
2 כפות קמח תירס
3 כוסות קמח
½1 כפית אבקת אפיה
¼ כפית אבקת שום
¼ כפית אבקת בצל
2 כפיות שמרים (באם רוצים עבה ובשרני מוסיפים עוד 2 כפיות)
*** באם אוהבים בצק כריספי מוסיפים מיכל אשל או לבן
אופן ההכנה
אופן הכנה:
אפשר להכין במעבד מזון כך:
לשים במעבד את המים, סוכר, מלח ושמן זית ולעבד עד להמסת הסוכר והמלח.
להוסיף את השמרים, הקמח ושאר החומרים היבשים.
לעבד עד לקבלת בצק רך.
להוציא מהמעבד, לשים בקערה ולכסות במגבת כ-45 דקות עד לשימוש.
להכנה ידנית:
לערבב את המים, סוכר, מלח ושמן זית ולערבב עד להמסת הסוכר והמלח.
להוסיף את השמרים, קמח ושאר החומרים היבשים וללוש עד לקבלת בצק רך אך לא דביק מידי (כ-10-8 דקות).
לכסות במגבת ולהשאיר "לנוח" ל-45 דקות.
לפני השימוש לשטח בעדינות את הבצק ולהשאיר "לנוח" ל-15 דקות נוספות.
אפשר לאחסן במקרר בקערה או שקית משומנים היטב עד יומיים.
מגיש:
מקור: כרטסת פיצות
שתף את המתכון