הוראות הכנה
מרכיבים
150 גרם פילה סלמון טרי
1 כף צלפים קטנים
2 גבעולי בצל ירוק קצוצים דק
1 כוס חלב
1 ביצה טרופה
½ כוס יין לבן יבש
2 כפות קמח
50 גרם חמאה
מספר חוטי זעפרן מושרים במעט מים
20 יחידות ריבועי בצק עלים ("מעדנות")
פלפל שחור גרוס
מלח
מלח גס
אופן ההכנה
מחממים סיר קטן יחד עם החמאה והקמח. לאחר שנמס הכל מוסיפים את הזעפרן, היין והחלב ובוחשים לקבלת מעין רביכה. מסירים מהאש. מחממים מחבת טפלון צורבים את הסלמון כדקה מכל צד ללא שמן. מוציאים את הסלמון מהמחבת וחותכים לקוביות.
מעבירים את הסלמון, הבצל, הצלפים והרביכה למעבד מזון. מוסיפים קורט מלח ופלפל שחור גרוס ומעבדים בפולסים פחות מדקה לקבלת מחית לא חלקה אך גם לא גושית מדי.
מניחים שכבה אחת של ריבועי בצק בתבנית אפייה ומברישים בביצה טרופה. מניחים על כל ריבוע עוד ריבוע בצק. יוצרים מעין חתך של עיגול במרכז הריבעים בעזרת סכין או פורמה מיוחדת לצורך הנושא. החתך לא צריך להגיע עד הסוף אלא רק עד מחצית הבצק. מברישים שוב בביצה טרופה ומפזרים מעט מלח גס מעל. מכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות למשך כעשר דקות או עד שמזהיב.
מוציאים מהתנור ומפרידים את החלק העגול שנוצר (בעקבות החיתוך) אך שומרים בצד (הוא יהיה מעין מכסה). לחור שישנו כעת בבצק מכניסים את המלית (מחית הסלמון). סוגרים במכסה הבצק שהסרנו ומחזירים לתנור לעוד 7-10 דקות.
מגישים חם.
מגיש:
מקור: מבוסס באופן חופשי ביותר על מתכון של צחי בוקששתר מטעמים
שתף את המתכון