חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


בצק עלים ממולא במחית סלמון
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

בצק עלים ממולא במחית סלמון
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

הוראות הכנה
מרכיבים
150 גרם פילה סלמון טרי
1 כף צלפים קטנים
2 גבעולי בצל ירוק קצוצים דק
1 כוס חלב
1 ביצה טרופה
½ כוס יין לבן יבש
2 כפות קמח
50 גרם חמאה
מספר חוטי זעפרן מושרים במעט מים
20 יחידות ריבועי בצק עלים ("מעדנות")
פלפל שחור גרוס
מלח
מלח גס
אופן ההכנה
מחממים סיר קטן יחד עם החמאה והקמח. לאחר שנמס הכל מוסיפים את הזעפרן, היין והחלב ובוחשים לקבלת מעין רביכה. מסירים מהאש. מחממים מחבת טפלון צורבים את הסלמון כדקה מכל צד ללא שמן. מוציאים את הסלמון מהמחבת וחותכים לקוביות.
מעבירים את הסלמון, הבצל, הצלפים והרביכה למעבד מזון. מוסיפים קורט מלח ופלפל שחור גרוס ומעבדים בפולסים פחות מדקה לקבלת מחית לא חלקה אך גם לא גושית מדי.
מניחים שכבה אחת של ריבועי בצק בתבנית אפייה ומברישים בביצה טרופה. מניחים על כל ריבוע עוד ריבוע בצק. יוצרים מעין חתך של עיגול במרכז הריבעים בעזרת סכין או פורמה מיוחדת לצורך הנושא. החתך לא צריך להגיע עד הסוף אלא רק עד מחצית הבצק. מברישים שוב בביצה טרופה ומפזרים מעט מלח גס מעל. מכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות למשך כעשר דקות או עד שמזהיב.
מוציאים מהתנור ומפרידים את החלק העגול שנוצר (בעקבות החיתוך) אך שומרים בצד (הוא יהיה מעין מכסה). לחור שישנו כעת בבצק מכניסים את המלית (מחית הסלמון). סוגרים במכסה הבצק שהסרנו ומחזירים לתנור לעוד 7-10 דקות.
מגישים חם.
מגיש: dylam
מקור: מבוסס באופן חופשי ביותר על מתכון של צחי בוקששתר מטעמים
שתף את המתכון