הוראות הכנה
מרכיבים
½ ק"ג בצק עלים מרודד לעובי של 3 מ"מ
200 גרם פירות יער האהובים עליכם (פטל, דומדמניות, אוכמניות, דובדבנים, תות עץ וכו')
2 כפות סוכר
50 גרם קונפיטורה פטל
1 ביצה טרופה
אופן ההכנה
חותכים את בצק העלים לריבועים של 10 ס"מ על 10 ס"מ. מברישים לכל ריבוע את כל הקצוות בביצה טרופה. מערבבים היטב את פירות היער עם הסוכר. מניחים כמות של פירות יער במרכז ריבוע בצק, עליו מניחים כפית קונפיטורה וסגרים את ריבוע הבצק ומהדקים בצדדים. חוזרים על הפעולות עד שנגמר הבצק ו/או נגמרת המלית.
מניחים את כל הבצקים הממולאים בתבנית ומברישים אותם בביצה טרופה. מכניסים לתנור שחומם מראש למאה ושמונים מעלות למשך כעשרים דקות. מצננים.
מגישים פושר.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון