הוראות הכנה
מרכיבים
250 גרם קמח לבן או מחוזק
כפית מלח
2-3 טיפות מיץ לימון
125 מ"ל מים
40 גרם חמאה ללא מלח
100 גרם חמאה ללא מלח מקוררת
אופן ההכנה
הערות: כאשר מכינים בצק עלים, יש לעבוד על משטח קריר כדי
למנוע המסה של החמאה ויצירה של בצק כבד. במזג אויר חם, יתכן
שידרשו 15 דקות קירור נוספות בשלב המנוחה האחרון.
הכנת בצק עלים אינה קשה אך היא גוזלת זמן, כך שכדאי להכין שתיים
או שלוש כמויות בעת ובעונה אחת ולהקפיא את הכמות העודפת.
מפשירים את הבצק על ידי הנחתו במקרר למשך הלילה. בצק עלים
ישמר במקרר למשך 4 ימים ובמקפיא למשך 3 חודשים.
מגיש:
מקור: הסידרה הביתית
שתף את המתכון