חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


בצק פילאס אוריגינלי(בולמס)
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

בצק לבורקס אמיתי כמו שמוכר לכולם מטורקיה שהוא כמו שבלולים מגולגל עם ניחוח של התרד והגבינה
בצק פילאס אוריגינלי(בולמס)
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

בצק לבורקס אמיתי כמו שמוכר לכולם מטורקיה שהוא כמו שבלולים מגולגל עם ניחוח של התרד והגבינה
הוראות הכנה
מרכיבים
1-ק'ג קמח
4 כפות שמן
3/4 כפית מלח
3-כוסות מים ** פחות שלוש כפות מהמים **
ושמן נוסף לכיסוי הבצק
700-גרם תרד טרי /קפוא
250 גרם גבינה חמד
250 גרם קשקבל מגורר
כף וחצי פלפל לבן לטיבול
2- ביצים שלמות
** חלמון אחד עם 2- כפות חלב טרופות למריחה על הבולמס **
אבקת מרק בצל 2-כפות
1- תפו"א בינוני מבושל
אופן ההכנה
1- להכין מילית של חצי מכמות הגבינה בולגרית .גבינה כחושה . 100 גרם קשקבל . עם מעט פלפל לבן ותפוח אדמה בינוני ומבושל וביצה שלמה
2-תרד מאודה וסחוט ללא נוזלים פלפל לבן ומחצית הגבינה הבולגרית הנותרת ביצה שלמה ושאר גבינת הקשקבל ואבקת מרק בצל ולהניח במקרר עד למילוי
3-** הבצק ** ללוש את כל החומרים ביחד אפשר גם במיקסר לבצק גמיש ולא דביק
4-אם הבצק יבש אפשר להוסיף עוד קצת מים או אם יהיה מעט רך מידיי אפשר להוסיף קמח לכן אני אישית מעדיפה ללוש בידיים כך אפשר לדעת בזמן הלישה .
5-שהמרקם יצא רך ולא דביק לפזר קמח על שולחן העבודה וליצור שני גלילים זהים בקוטרם לפרוס טבעות בעובי של 3-4 ס"מ
6-לכדרר לעיגולים זהים בגודלם בערך לשים בתבנית יחסית עמוקה את כל כדורי הבצק לכסות את הכל בשמן קנולה או סוייה לעטוף בנילון נצמד להניח מכוסה במקום קריר ולא במקרר בערך כשעה וחצי
7-אחרי שהבצק נח לטבול את הידיים בשמן ולמרוח שמן על השיש או שולחן ועם הידיים ליצור צורה כמו פיתה ותוך כדי למתוח את הבצק לצדדים עד לקבלת בצק דק כמו בצק פילו או שטרודל
8- כל בצק שפתחנו לקפל ממנו רבע ועל שכבת הבצק המקופלת לשים מילוי ובקצוות הבצק שלא יצא המלוי לקפל ולגלגל עד לקבלת רולדה ואחר כך ליצור שבלולים למרוח את החלמון מעל ולקשט בקשקבל או שומושום
ולאפות על גבי דף אפיה בחום 180-200 בטורבו או רגיל
בהצלחה ובתאבון titi
מגיש: titi
מקור:
שתף את המתכון