הוראות הכנה
מרכיבים
1-ק'ג קמח
4 כפות שמן
3/4 כפית מלח
3-כוסות מים ** פחות שלוש כפות מהמים **
ושמן נוסף לכיסוי הבצק
700-גרם תרד טרי /קפוא
250 גרם גבינה חמד
250 גרם קשקבל מגורר
כף וחצי פלפל לבן לטיבול
2- ביצים שלמות
** חלמון אחד עם 2- כפות חלב טרופות למריחה על הבולמס **
אבקת מרק בצל 2-כפות
1- תפו"א בינוני מבושל
אופן ההכנה
1- להכין מילית של חצי מכמות הגבינה בולגרית .גבינה כחושה . 100 גרם קשקבל . עם מעט פלפל לבן ותפוח אדמה בינוני ומבושל וביצה שלמה
2-תרד מאודה וסחוט ללא נוזלים פלפל לבן ומחצית הגבינה הבולגרית הנותרת ביצה שלמה ושאר גבינת הקשקבל ואבקת מרק בצל ולהניח במקרר עד למילוי
3-** הבצק ** ללוש את כל החומרים ביחד אפשר גם במיקסר לבצק גמיש ולא דביק
4-אם הבצק יבש אפשר להוסיף עוד קצת מים או אם יהיה מעט רך מידיי אפשר להוסיף קמח לכן אני אישית מעדיפה ללוש בידיים כך אפשר לדעת בזמן הלישה .
5-שהמרקם יצא רך ולא דביק לפזר קמח על שולחן העבודה וליצור שני גלילים זהים בקוטרם לפרוס טבעות בעובי של 3-4 ס"מ
6-לכדרר לעיגולים זהים בגודלם בערך לשים בתבנית יחסית עמוקה את כל כדורי הבצק לכסות את הכל בשמן קנולה או סוייה לעטוף בנילון נצמד להניח מכוסה במקום קריר ולא במקרר בערך כשעה וחצי
7-אחרי שהבצק נח לטבול את הידיים בשמן ולמרוח שמן על השיש או שולחן ועם הידיים ליצור צורה כמו פיתה ותוך כדי למתוח את הבצק לצדדים עד לקבלת בצק דק כמו בצק פילו או שטרודל
8- כל בצק שפתחנו לקפל ממנו רבע ועל שכבת הבצק המקופלת לשים מילוי ובקצוות הבצק שלא יצא המלוי לקפל ולגלגל עד לקבלת רולדה ואחר כך ליצור שבלולים למרוח את החלמון מעל ולקשט בקשקבל או שומושום
ולאפות על גבי דף אפיה בחום 180-200 בטורבו או רגיל
בהצלחה ובתאבון titi
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון