הוראות הכנה
מרכיבים
1 קילו קמח
50 גרם שמרים טריים (1 שקית שמרית)
2/3 2 כוסות (650 מ"ל) מים
2 כפות דבש (אפשר גם סוכר)
1 כף מלח
1/3 כוס שמן זית
אופן ההכנה
+ לשים את כל החומרים במיקסר עם וו לישה במהירות בינונית למשך 10 דקות. מכסים את הבצק בניילון נצמד או במגבת לחה ומניחים בצד לתפיחה עד להכפלת הנפח.
+ מחלקים את הבצק לכדורים לפי גודל המאפה הרצוי. חשוב לא להתעסק יותר מדי עם הכדורים, כדי לא להוציא את האויר מהבצק. משמנים את הכדורים במעט שמן זית למניעת התייבשות, ומניחים על משטח מקומח היטב לתפיחה של 20 דקות. ממשיכים לפי הוראות המתכונים הבאים.
מגיש:
מקור: רונן גורן, מדריך האפייה
שתף את המתכון
