הוראות הכנה
מרכיבים
1 ק"ג קמח
2-3 ביצים
1 חבילה של שימרית או 3 כפות של שמרים יבשים
1/2 כוס שמן
1 כף סוכר (במידה ורוצים לעשות בצק מתוק אז 1/2 כוס סוכר)
קורט מלח (במידה ורוצים לעשות בצק מלוח אז 2 כפות מלח ו 1 כף סוכר)
ומים לפי הרגש (בערך בין 2-3 כוסות
אופן ההכנה
לוקחים את הקמח ומוסיפים את הסוכר ואת השמרים מתחילים לערבב מוסיפים את הביצים ואח"כ מלח, סוכר, 1/2 כוס שמן וממשיכים ללוש לוקחים כוס מים פושרים וממשיכים ללוש עד שהבצק מתחיל להיות גמיש ( לאחרונה גיליתי משהו חדש אפילו אם בבצק יש טיפה יותר נוזלים לא לפחד זה טוב מתברר שהשמרים אוהבים מים )
לשטוף ידים ולייבש קצת ולמרוח את הידים קצת בשמן ולהמשיך ללוש אח"כ תתנו לבצק לישון שעה עד שיכפיל את נפחו .
לא לשכוח לכסות ולהשכיב אותו לישון במקום חמים ונעים
אחרי התפיחה הראשונה להרטיב ממש מעט את הידים בצורת אגרוף ופשוט לחבוט בו קצת ולתת לו לישון לעוד חצי שעה .
ובזאת נגמר סיפורנו להיום תעשו כול העולה על רוחכם החל מפיצה וכלה בעוגת שושנים
תבלו ותהנו (:
מגיש:
מקור: מפה לאוזן
שתף את המתכון