חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


בקלאווה גבינה (בורמה בוריק)
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

מנת הקינוח האולטימטיבית מדהים
בקלאווה גבינה (בורמה בוריק)
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

מנת הקינוח האולטימטיבית מדהים
הוראות הכנה
מרכיבים
6 דפי פילו בגודל 30X30 ס"מ
שמן צמחי רגיל (הערה בסוף)
100 ג"ר אגוזים שקדים ופסטוקים טחונים גס
500 גרם גבינת "כנען" (1 חבילה)
3 כפות סולת
מעט מלח
מעט קינמון טחון
קמצוץ אגוז מוסקט טחון
קמצוץ מלח
לסירופ:
1 כוס סוכר
1 כוס מים
3 תרמילי הל, שבורים במכת פטיש, אבן או סתם עצבנות למיניה
מעט תמצית וניל טובה
מעט מי ורדים או מי פריחת הדרים
אופן ההכנה
1.מערבבים בקערה בעזרת מזלג את הגבינה עם הסולת המלח הקינמון והמוסקט, ומשתדלים
לפורר לפירורים גדולים.
2.משמנים את התבנית בשמן בעזרת מברשת אפיה. פורסים על משטח עבודה גדול עלה פילו
ומורחים בשמן בעזרת מברשת אפיה. מפזרים מעט פירורים ו/או אגוזים על העלה המרוח
בשמן. פורסים עוד עלה על העלה הראשון וגם אותו מורחים בשמן.
3.מסדרים שורה של מילוי גבינה בקדמת העלה ומגלגלים לגליל בקוטר 2.5 ס"מ. חוצים את
הגליל בסכין חדה. בצד החתך דוחפים קצת את המילוי פנימה בעזרת האצבעות
ומצמידים את קצוות עלי הפילו. מניחים באופן צמוד בתבנית.
4. כך מייצרים עוד 2 גלילים מהכמות ומסדרים באופן צפוף בתבנית. מורחים בשמן את הגלילים שבתבנית ומפזרים שומשום. בעזרת סכין חדה חותכים כמעט לכל העומק חריצים לרוחב הגלילים במרחק 3 ס"מ זה מזה. אופים בחום 180 מעלות עד שמזהיב (כ-30 דקות).
בזמן שהבקלאווה נאפית מכינים את הסירופ: בסיר שמים מים, סוכר ותרמילי הל ומרתיחים. מבשלים לאחר הרתיחה כ-5 דקות ומכבים את האש. מוסיפים תמצית וניל ומי ורדים (אם רוצים).
לאחר שהעוגה מוכנה מוציאים מהתנור ויוצקים עליה בזהירות בעזרת מצקת מהסירופ. שומרים מצקת אחת של סירופ בצד. מצננים את העוגה לטמפ' החדר מחוץ למקרר. בזמן הזה העוגה שתתה את כל הסירופ. יוצקים מעל את הסירופ שהשארנו בצד ומעבירים לקירור ללילה לפחות, לפני שחותכים ואוכלים.
מגיש: מישאל_פומפיאנסקי
מקור: נתי ברנס
שתף את המתכון