הוראות הכנה
מרכיבים
6 יחידות עלי פילו
150 גרם מרגרינה מומסת
למילוי:
2 כוסות בוטנים קלויים, טחונים גס
1 כוס פיסטוק קלוי וקצוץ
¾ כוס סוכר
¼ כוס קוקוס טחון
הל טחון
קינמון טחון
מעט מי ורדים
לסירופ הסוכר:
250 גרם סוכר (כוס ועוד 2 כפות)
1 כוס מים
2 כפות מיץ לימון טרי
מי ורדים
אופן ההכנה
להכנת המילוי:
מערבבים בוטנים, פיסטוק, קוקוס, סוכר ותבלינים לתערובת אחידה.
מחממים תנור ל-160°c.
חוצים את עלי הפילו לרוחב. משמנים תבנית עמוקה ומניחים עליה חצי עלה פילו. מברישים במרגרינה מומסת, מניחים עליו חצי עלה נוסף ומברישים גם אותו במרגרינה. מפזרים מעל כחמישית מהמילוי וממשיכים לסדר, באותו אופן, את שארית הפילו והמילוי (מסיימים בשיכבה של עלי פילו, מוברשים במרגרינה).
בעזרת סכין חד (אפשר יפני) חורצים את הבקלאווה עד למחצית העומק.
אופים בתנור החם כ-50 דקות, עד שהבקלאווה מזהיבה, מצננים וחותכים למנות.
להכנת הסירופ:
מרתיחים מים, מוסיפים סוכר, מיץ לימון ומי ורדים ומבשלים מעל להבה בינונית כ-20 דקות לסירופ סמיך מאוד. מכבים את הלהבה.
יוצקים את הסירופ החם על הבקלאווה הצוננת ומשהים כשעתיים לפני ההגשה
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון