חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


בקלאווה
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

בקלאווה
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

הוראות הכנה
מרכיבים
6 יחידות עלי פילו
150 גרם מרגרינה מומסת
למילוי:
2 כוסות בוטנים קלויים, טחונים גס
1 כוס פיסטוק קלוי וקצוץ
¾ כוס סוכר
¼ כוס קוקוס טחון
הל טחון
קינמון טחון
מעט מי ורדים
לסירופ הסוכר:
250 גרם סוכר (כוס ועוד 2 כפות)
1 כוס מים
2 כפות מיץ לימון טרי
מי ורדים
אופן ההכנה
להכנת המילוי:
מערבבים בוטנים, פיסטוק, קוקוס, סוכר ותבלינים לתערובת אחידה.
מחממים תנור ל-160°c.
חוצים את עלי הפילו לרוחב. משמנים תבנית עמוקה ומניחים עליה חצי עלה פילו. מברישים במרגרינה מומסת, מניחים עליו חצי עלה נוסף ומברישים גם אותו במרגרינה. מפזרים מעל כחמישית מהמילוי וממשיכים לסדר, באותו אופן, את שארית הפילו והמילוי (מסיימים בשיכבה של עלי פילו, מוברשים במרגרינה).
בעזרת סכין חד (אפשר יפני) חורצים את הבקלאווה עד למחצית העומק.
אופים בתנור החם כ-50 דקות, עד שהבקלאווה מזהיבה, מצננים וחותכים למנות.
להכנת הסירופ:
מרתיחים מים, מוסיפים סוכר, מיץ לימון ומי ורדים ומבשלים מעל להבה בינונית כ-20 דקות לסירופ סמיך מאוד. מכבים את הלהבה.
יוצקים את הסירופ החם על הבקלאווה הצוננת ומשהים כשעתיים לפני ההגשה
מגיש: MIRSO
מקור:
שתף את המתכון