הוראות הכנה
מרכיבים
¾ ק"ג שריר בקר חתוך לקוביות
1 בצל חתוך גס
1 שומר פרוס במנדולינה
2 תפוחי אדמה חתוכים לקוביות קטנות
1 גזר חתוך לקוביות
1 שורש סלרי חתוך לקוביות
2 גבעולי סלרי נקיים, עם העלים
2 לימונים פרסיים שחורים מושרים חצי שעה במים רותחים
½ ליטר יין אדום מתוק
¼ כוס רום בהיר
½ ליטר ציר עוף
2 שיני שום חתוכות גס
3 כפות שמן זית
שמן לטיגון עמוק
1 כפית חומץ בלסמי
אופן ההכנה
מחממים את שמן הזית בסיר חסין אש. מוסיפים את הבקר וסוגרים מכל הכיוונים. מוסיפים את הבצל והשום ומטגנים יחד תוך כדי ערבוב במשך כשלוש דקות. מוסיפים את היין, הרום והחומץ ומערבבים יחד היטב. מגרדים בעזרת כף עץ את המשקעים מתחתית הסיר. מוסיפים את הציר והלימונים הפרסיים עם הנוזלים ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש ומניחים לנוזלים להצטמצם לכדי מחצית הכמות.
בינתיים מחממים בסיר שמן לטיגון עמוק. מטגנים את תפוחי האדמה להזהבה נאה ומעבירים מיד לסיר הבשר (תוך כדי הבישול וצמצום הנוזלים). מטגנים את שורש הסלרי ומעבירים מיד לסיר הבשר. מטגנים את הגזר ומעבירים מיד לסיר הבשר. מטגנים את השומר ומעבירים מיד לסיר הבשר.
לאחר צמצום הנוזלים לכדי מחצית מוסיפים את גבעולי הסלרי ומכסים את הסיר לבישול של שעה ורבע. מעבירים לתנור שחומם מראש ל-200°c (מכוסה) למשך כשעתיים.
מגישים חם.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון