חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


בקר ביין אדום, רום וירקות שורש
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

בקר ביין אדום, רום וירקות שורש
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

הוראות הכנה
מרכיבים
¾ ק"ג שריר בקר חתוך לקוביות
1 בצל חתוך גס
1 שומר פרוס במנדולינה
2 תפוחי אדמה חתוכים לקוביות קטנות
1 גזר חתוך לקוביות
1 שורש סלרי חתוך לקוביות
2 גבעולי סלרי נקיים, עם העלים
2 לימונים פרסיים שחורים מושרים חצי שעה במים רותחים
½ ליטר יין אדום מתוק
¼ כוס רום בהיר
½ ליטר ציר עוף
2 שיני שום חתוכות גס
3 כפות שמן זית
שמן לטיגון עמוק
1 כפית חומץ בלסמי
אופן ההכנה
מחממים את שמן הזית בסיר חסין אש. מוסיפים את הבקר וסוגרים מכל הכיוונים. מוסיפים את הבצל והשום ומטגנים יחד תוך כדי ערבוב במשך כשלוש דקות. מוסיפים את היין, הרום והחומץ ומערבבים יחד היטב. מגרדים בעזרת כף עץ את המשקעים מתחתית הסיר. מוסיפים את הציר והלימונים הפרסיים עם הנוזלים ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש ומניחים לנוזלים להצטמצם לכדי מחצית הכמות.
בינתיים מחממים בסיר שמן לטיגון עמוק. מטגנים את תפוחי האדמה להזהבה נאה ומעבירים מיד לסיר הבשר (תוך כדי הבישול וצמצום הנוזלים). מטגנים את שורש הסלרי ומעבירים מיד לסיר הבשר. מטגנים את הגזר ומעבירים מיד לסיר הבשר. מטגנים את השומר ומעבירים מיד לסיר הבשר.
לאחר צמצום הנוזלים לכדי מחצית מוסיפים את גבעולי הסלרי ומכסים את הסיר לבישול של שעה ורבע. מעבירים לתנור שחומם מראש ל-200°c (מכוסה) למשך כשעתיים.
מגישים חם.
מגיש: dylam
מקור:
שתף את המתכון