הוראות הכנה
מרכיבים
150 גרם חמאה
150 גרם שוקולד מריר
220 גרם סוכר (1 כוס+1 כף)
60 גרם סוכר חום בהיר דמררה (2/3 כוס)
3 ביצים בטמפרטורת החדר
1 כפית תמצית וניל (אם רוצים)
85 גרם קמח (2/3 כוס)
2 כפות אבקת קקאו
מעט מלח
1 כוס אגוזי מלך קלופים וחצויים (אם רוצים)
אופן ההכנה
1. מחממים את התנור לחום בינוני (175) ומרפדים את התבנית בנייר אפיה.
2. ממיסים את החמאה והשוקולד בבן מארי עד שהם נמסים לגמרי. מעבירים לקערה גדולה, מוסיפים את הסוכר, הביצים והוניל (אם רוצים) וטורפים היטב, ידנית או במטרף חשמלי, עד לקבלת מרקם אחיד.
מנפים פנימה את הקמח, הקקאו והמלח ומערבבים עד שנוצרת עיסה סמיכה ואחידה. יוצקים לתבנית, מוסיפים את האגוזים (אם רוצים) ואופים 25-30 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז הבראוניז יוצא נקי.
מצננים, חותכים לריבועים ומגישים.
הערות:
תבית 27 על 30 ס"מ.
זמן הכנה : שעה
דרגת קושי : קל
איך שומרים: בכלי אטום במקרר כ 4 ימים או במקפיא כחודש. הן במיטבן יומיים-שלושה אחרי ההכנה.
בראוניז לחים ועשירים בטעם.
להשמר מאפיית יתר - היא תיבש את הבראוניז
הערות של שאנה:בתנור שלי זה לקח 35 דקות.
הבראוניז יצאו מעולים!!! אבל מעט מתוקים,אני הייתי מורידה מעט מכמות הסוכר הלבן....
מגיש:
מקור: מיכל מוזס-עוגת השבוע, לאשה
שתף את המתכון