הוראות הכנה
מרכיבים
בצלים יבשים פרוסים
1 ברווז שלם ( במשקל של 2-1.5 ק``ג )
1.5 קג כרוב חי חתוך דק דק
1.5 קג כרוב כבוש ביתי שטוף וחתוך דק דק
1 כוס מרק עוף
1/2 כוס שמן
3 כפות פפריקה מתוקה
- פלפל שחור
אופן ההכנה
בסיר גדול מאדים את הבצל
כשמזהיב מוסיפים את הכרוב כבוש
כרוב חי
מרק עוף
פלפל שחור
מכסים
מאדים כ- 20 דקות
מורידים מן הסיר 1/2 מכמות הכרוב
מכניסים את הברווז
מכסים ביתרת הכרוב ( שהוצאנו )
מכסים את הסיר
מבשלים על אש נמוכה כ- 1/2 שעה.
( אם חסרים נוזלים , ניתן להוסיף מעט מים )
מוציאים את הברווז מן הסיר
בקערה מערבבים שמן
פפריקה מתוקה
מצפים את הברווז בחוץ ובפנים
בתבנית משומנת מעט
מניחים את הברווז כשהחזה כלפי מטה
אופים את הברווז
בתנור שחומם מראש ל- 200 מעלות בחום גבוה,
עד לקבלת גוון חום
מורידים את החום ל- 120 מעלות ואופים כ- 1.5 שעות
(תלוי בגודל הברווז)
בזמן אפיית הברווז ממשיכים לאדות את הכרוב, עד להתרככות מלאה.
הגשה:
על צלחת הגשה מניחים את הכרוב המאודה
עליו את הברווז האפוי.
מגיש:
מקור: צחי בוקששתר טעמים
שתף את המתכון