הוראות הכנה
מרכיבים
1 ק"ג פרחי ברוקולי קפואים
3 כפות שמן זית
1 בקבוק רוטב צ'ילי חריף מתוק (250-300 מ"ל)
1 גמבה קצוצה לרצועות דקות
אופן ההכנה
חולטים את הברוקולי במים רותחים עם מעט מיץ לימון ומלח ושמים לב שנשאר פריך ולא הופך מסמורטט (פחות מחמש דקות חליטה). מעבירים מיד למי קרח. מעבירים למסננת להתייבש.
מחממים כף שמם זית במחבת ומקפיצים את רצועות הגמבה כדקה אחת. מעבירים למסננת באותה מחבת מחממים את יתרת השמן. מקפיצים את פרחי הברוקולי עד שבקצוות שלהם הגוון הופך לחום. מוסיפים את רוטב הצ'ילי ומביאים לרתיחה.
מסדרים את הברוקולי בצלחת הגשה. יוצקים מעל את הרוטב ומעל מסדרים את רצועות הגמבה.
מגיש:
מקור: חוברת מתכוני הפסח של קנור
שתף את המתכון