חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


בריוש - מתכון בסיסי
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

בריוש - מתכון בסיסי מקור המתכון: קרין ורונן גורן, מתוך הספר "ששת מאפים" brלחם עשיר בחמאה, מתקתק וריחני, שמתאים לשידוכים מתוקים ומלוחים. br מגישים טרי ביום ההכנה. brמבריוש בן יום יומיים מכינים צנימים או פרנץ טוסט אמיתי
בריוש - מתכון בסיסי
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

בריוש - מתכון בסיסי מקור המתכון: קרין ורונן גורן, מתוך הספר "ששת מאפים" brלחם עשיר בחמאה, מתקתק וריחני, שמתאים לשידוכים מתוקים ומלוחים. br מגישים טרי ביום ההכנה. brמבריוש בן יום יומיים מכינים צנימים או פרנץ טוסט אמיתי
הוראות הכנה
מרכיבים
חומרים ל-4 תבניות בריוש מסולסלות בקוטר 20 ס"מ:
לראש עיסה:
½ קובייה (25 גרם) שמרים טריים
1/3 כוס (80 מ"ל) חלב פושר
¼ כוס (35 גרם) קמח
לבצק:
1/3+ 5 כוסות (750 גרם) קמח
½ כוס (100 גרם) סוכר
6 ביצים
1 כפית תמצית וניל
1 כף (15 גרם) מלח
320 גרם חמאה רכה
חלמון טרוף עם כף חלב לזיגוג
אופן ההכנה
+ מכינים ראש עיסה:
מערבבים שמרים וחלב עד להמסה, מוסיפים ¼ כוס קמח וטורפים עד לקבלת בלילה חלקה ללא גושים. מפזרים מעט קמח מעל, מכסים בניילון נצמד ומניחים לתפיחה לחצי שעה.
+ מכינים את הבצק:
שמים 1/3+ 5 כוסות קמח עם סוכר, ביצים ותמצית וניל במיקסר עם וו לישה. מוסיפים את ראש העיסה ומעבדים במהירות נמוכה עד לקבלת בצק. מוסיפים מלח ומעבדים כ-10 דקות, עד לקבלת בצק חלק, מבריק ואחיד. מגבירים את מהירות המיקסר לבינונית ומוסיפים חמאה בהדרגה תוך כדי לישה. לשים עוד 5 דקות אחרי שהחמאה נטמעה, לבצק רך, אחיד ודביק, שמתלפף סביב קרס הלישה. אם צריך מוסיפים כף קמח לעידוד הינתקות הבצק מדפנות הקערה.
+ מעבירים את הבצק לקערה גדולה, מכסים בניילון נצמד ומתפיחים במקרר למשך הלילה
+ מעצבים ומתפיחים: מוציאים את הבצק למשטח עבודה מקומח קלות. מחלקים את הבצק ל-5 חלקים שווים, מגלגלים 4 מהם לכדורים. מהחלק הנותר מגלגלים 4 אליפסות קטנות (לצ'ופצ'יק למעלה).
+ מניחים את הכדורים בתבניות משומנות ומקומחות, ויוצרים שקע עמוק במרכז כל כדור בעזרת האצבע. מהדקים כל אליפסה לשקע שיצרנו בכדור הגדול. מניחים לתפוח, עדיף בסביבה חמימה עשירה באדים, למשל בתנור מחומם ל-40°c עם תבנית מים רותחים בתחתית, עד שהבריושים מכפילים את נפחם.
+ מחממים תנור ל-180°c.
+ מזגגים, אופים ומגישים: מברישים את הבצק בעדינות בתערובת החלמון ואופים כ-25 דקות, עד שהבריושים שחומים וצליל חלול נשמע כשמקישים בתחתיתם
+ מוציאים מהתנור, מצננים מעט, מחלצים מהתבניות ומגישים חמים
לפי אותה שיטה מכינים:
כיכרות בריוש: זוהי הצורה הנוחה ביותר לעיצוב בריושים, שעתידים להיאכל בפרוסות. מגלגלים את הבצק ל-3 כיכרות באורך 30 ס"מ ומניחים בתבניות אינגליש קייק משומנות ומקומחות. מתפיחים, מזגגים ואופים 40-35 דקות
לחמניות בריוש אישיות: מגלגלים את הבצק ללחמניות עגולות בגודל פינג פונג (עם או בלי הצ'ופצ'יק למעלה). מניחים בקוקוטים אישיים או בתבנית מאפינס משומנת ומקומחת. מומלץ לא לעצב לחמניות ישירות על נייר אפייה ללא תבנית אישית, כי הבצק רך מאוד והלחמניות יתקבלו שטוחות ללא תמיכה של תבנית. מתפיחים, מזגגים ואופים 15 דקות בלבד ב-190 מעלות
בריוש ממולא שוקולד: מחלקים את הבצק ל-5 חלקים שווים, מרדדים 4 מהם למלבנים. ממלאים כל מלבן בחופן מטבעות שוקולד קטנים ומקפלים לשניים לרוחב. מעגלים את המלבן הממולא שהתקבל ומשחילים את הקצוות זה בזה לקבלת חישוק. מניחים כל חישוק בתבנית בריוש משומנת ומקומחת. מחלקים את הבצק הנותר ל-4 חלקים¬ מגלגלים לכדורים ומשטחים כל כדור לפיתה. מניחים במרכזה מטבעות שוקולד. צובטים את שולי הבצק מעל השוקולד לקבלת כדור ממולא, ומניחים במרכז כל חישוק. מתפיחים, מזגגים ואופים באותו אופן.
מגיש: מישאל_פומפיאנסקי
מקור: קרין ורונן גורן, מתוך הספר ששת מאפים
שתף את המתכון