הוראות הכנה
מרכיבים
4-5 חזה עוף חתוך לקוביות לא קטנות
משרה לעוף:
1 פלפל ירוק
שמנת מתוקה צימחית
5-6 שיני שום
גינג'ר טרי (לפי הטעם)
רבע כוס חומץ
2 עגבניות בינוניות
2 בצלים
1/4 פפריקה מתוקה/חריפה לפי הטעם
1/4 אבקת כמון
מעט כרכום
מלח לפי הטעם
כוסברה קצוצה בערך חצי חבילה
2 כוסות אורז בסמטי (אורז ארוך)
4-5 ציפורן
4-5 פלפל שחור שלם
4-5 מקלות קינמון קטנות
3-4 הל
מעט כורכום
5-6 כפות שמן
אופן ההכנה
יש לטחון בבלנדר את החומירים למשרה: פלפל, שום, גינגר, עגבניות, חומץ ושמנת מתוקה.
לתבל את העוף בפפריקה, כמון, ומלח ואז להוסיף את המשרה מהבלנדר ולהשרות לפחות שעה.
בנתיים לחתוך את הבצל לרצועות ומטגנים בשמן 2-3 כפות עד שישחים.
ולאחר מכן מוספים את העוף המושרה ומבשלים בערך חצי שעה, לקראת סיום מפזרים מעל כוסברה קצוצה.
שוטפים את האורז היטב ומשרים כ- 20 דק' במים חמים - שוטפים שוב ומסננים את המים
בסיר גבוהה שמים את יתרת השמן ולאחר שהתחמם מוספים את ציפורן, פלפל, קינמון, הל.
מטגנים טיפה בשמן ואז מוסיפים את האורז וטגנים שוב בשמן ומוספים אם הכורכם ומלח לפי הטעם.
מוסיפים מים חמים לפי 2 כוסות אורז - 1/2 1 כוס מים חמים.
מכסים את הסיר ונותנים למים להתאדות אך לא לגמרי.
כשיש מעט מים עדין מוצאים חצי מכמות האורז לקערה אחרת.
שמים חצי מכמות העוף המבושל מעל האורז שנותר בסיר ואז מוסיפים את יתרת האורז ולבסוף את יתרת העוף.
ממשיכים לבשל על אש קטנה מאוד עוד 20-30 דקות עם כיסוי טוב של הסיר.
מגיש:
מקור: הודי
שתף את המתכון