הוראות הכנה
מרכיבים
חבילת עלים לבריק או חבילת עלי פילו
1/2 ק"ג עיסת תמרים
1/2 כוס שקדים קצוצים דק או טחונים גס
מעט קינמון טחון
מעט הל טחון
מעט אגוז מוסקט טחון
1 כפית גרירת לימון
2 חלמונים
לסירופ:
500 גרם סוכר
1 כוס מים
5 פסים קליפת תפוז (כתום בלבד)
1 כף מיץ לימון
מעט מי ורדים
אופן ההכנה
1. מחממים תנור ל 180 מעלות צלזיוס.
2. מערבבים היטב את כל חומרי המלית (זה לא קל, העסק דחוס).
מניחים כף מלית על כל עלה ומגלגלים לסיגר (או כל דרך קיפול שחביבה עליכם).
3. מניחים בתבנית משומנת ואופים כ 40 דקות.
4. מכינים את הסירופ: שמים בסיר את כל מרכיבי הסירופ, מביאים
לרתיחה ומבשלים חמש דקות. מצננים (בתוך סיר גדול יותר עם מים קרים).
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון