חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


בריק תמרים
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

ללובים יש את הבריק שלהם - עלה בצק דקיק (ניתן להשיג ברשתות השיווק ובדוכני בריק) שמשמש בדרך-כלל כאוכל רחוב (בשוק נתניה, באור-יהודה), במילוי תפוחי אדמה מבושלים ומתובלים או ביצה. בבית מכינים מהעלים בריק ממולא בתמרים מתובלים. אם לא מוצאים עלי בריק אפשר להשתמש בפילו.
בריק תמרים
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

ללובים יש את הבריק שלהם - עלה בצק דקיק (ניתן להשיג ברשתות השיווק ובדוכני בריק) שמשמש בדרך-כלל כאוכל רחוב (בשוק נתניה, באור-יהודה), במילוי תפוחי אדמה מבושלים ומתובלים או ביצה. בבית מכינים מהעלים בריק ממולא בתמרים מתובלים. אם לא מוצאים עלי בריק אפשר להשתמש בפילו.
הוראות הכנה
מרכיבים
חבילת עלים לבריק או חבילת עלי פילו
1/2 ק"ג עיסת תמרים
1/2 כוס שקדים קצוצים דק או טחונים גס
מעט קינמון טחון
מעט הל טחון
מעט אגוז מוסקט טחון
1 כפית גרירת לימון
2 חלמונים
לסירופ:
500 גרם סוכר
1 כוס מים
5 פסים קליפת תפוז (כתום בלבד)
1 כף מיץ לימון
מעט מי ורדים
אופן ההכנה
1. מחממים תנור ל 180 מעלות צלזיוס.
2. מערבבים היטב את כל חומרי המלית (זה לא קל, העסק דחוס).
מניחים כף מלית על כל עלה ומגלגלים לסיגר (או כל דרך קיפול שחביבה עליכם).
3. מניחים בתבנית משומנת ואופים כ 40 דקות.
4. מכינים את הסירופ: שמים בסיר את כל מרכיבי הסירופ, מביאים
לרתיחה ומבשלים חמש דקות. מצננים (בתוך סיר גדול יותר עם מים קרים).
מגיש: Devil-666
מקור:
שתף את המתכון