הוראות הכנה
מרכיבים
1 בצל (קצוץ)
2 שיני שום
5-6 שאלוט (קצוץ)
1/3 כוס סויה
¼ כף פלפל לבן
1 קילו בשר בקר אוזית (חתוך לקוביות בגודל 1.5X1.5 ס"מ)
3 כפות שמן זית משובח
200 גר` סוכר חום
2 כוסות מים
1-2 פלפל ירוק חריף (חתוך לקוביות)
2 פלפל ירוק (חתוך לרצועות)
6 גזר (חתוכים לרצועות)
1 כוס אורז בסמטי
3 כוסות מיץ עגבניות
אופן ההכנה
קוצצים בצל ושאלוט
בתבנית: מוסיפים סויה
ופלפל לבן ומכינים מרינדה
משרים את קוביות הבשר במרינדה 30 דקות במקרר
חותכים פלפל חריף לקוביות
חותכים את הפלפל הירוק לרצועות
חותכים את הגזר לרצועות
מוציאים את הבשר מהמקרר
מסננים מהנוזלים ושומרים אותם בצד
מחממים שמן זית
מוסיפים סוכר
מערבבים היטב
מכניסים את הבשר ומטגנים מכל הצדדים
מוסיפים את המרינדה
מערבבים בעדינות
מוסיפים:
פלפל חריף
פלפל ירוק
גזר
ורסק עגבניות
מכסים
מבשלים 15-20 דקות
מוסיפים את:
האורז
והמים
ממשיכים לבשל כ- 10 דקות
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון