הוראות הכנה
מרכיבים
150 גר' בשר פרוס דק
שמן לטיגון
1 כף רוטב סויה
1 כף ברנדי
1/4 כוס מכל ירק מאודה: גזר פרוס, ברוקולי, אפונה
1 בצל פרוס
1/2 פלפל אדום חריף
1 כף קורנפלור
לרוטב סצ'ואן:
1 בצל קצוץ
שמן לטיגון
5 שיני שום כתושות
2 פלפלים אדומים חריפים טחונים
3 כפות סוכר
1 כפית מלח
אופן ההכנה
הכנת הרוטב:
מטגנים בצל ושום במעט שמן, עד להזהבה, מצננים ומערבבים עם פלפל טחון. מחזירים לווק, מתבלים, מוסיפים חצי כוס מים ומבשלים כרבע שעה באש נמוכה.
הכנת המנה:
מטגנים את פרוסות הבשר כדקה בשמן חם מאד. מוציאים מהווק.
מביאים לרתיחה 4 כפות רוטב סצ'ואן עם מעט מים, רוטב סויה וברנדי.
מוסיפים ירקות ובשר ומקפיצים כ-2 דקות בחום גבוה.
מוסיפים קורנפלור מהול במעט מים ומבשלים דקה או שתיים בחום גבוה, עד שהרוטב מתחיל להסמיך.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון