הוראות הכנה
מרכיבים
בשר כבוש במלח (קרפציו)
חומרים
נתח סינטה במישקל 2 ק"ג מיושן ומנוקה מכל צידיו.
60 גרם מלח גס
20 גרם סוכר
1 כף פלפל שחור גרוס
1 כף גוניפר
1 כף עלי טימין, טריים או יבשים
אופן ההכנה
אופן הכנה
1 מניחים את הבשר בקערה.
2 מערבבים את כל חומרי הכבישה
3 מעסים את הבשר היטב משני צידיו ומדביקים אליו כמה שיותר מתערובת הכבישה.
4 מורחים את יתר התערובת על הבשר.
5 מניחים משקולת (כמו קרש חיתוך מעץ) על הבשר ומניחים במקרר במדף התחתון
ל- 10-6 ימים. ככל שחולפים הימים, נעשה הבשר יבש יותר, עז יותר בטעמיו
ויקח יותר זמן ללעוס אותו.
+ מדי יום, לנקז נוזלים מהתבנית.
+ לפרוס מאוד מאוד דק.
+ להגיש עם פרי כמו שמגישים פרושוטו.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון