חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


בשר מוחמץ ("זאוור בראטן")
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

בנוסח יהודי גרמניה
בשר מוחמץ ("זאוור בראטן")
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

בנוסח יהודי גרמניה
הוראות הכנה
מרכיבים
1 ק"ג בשר כתף (שייטל)
2 כפות שמן
1 בצל חתוך לפרוסות
120 גרם חזה אווז מעושן
1 כף קורנפלור
מעט פטרוזיליה לקישוט
למרינדה:
2 בצלים פרוסים
1 גזר, חתוך לטבעות
2 גבעולי סלרי, קצוצים
3 כוסות מים
1 כוס חומץ אדום
1 עלה דפנה
6 מסמרי ציפורן
6 גרגרי פלפל שחור, שלם
1 כף סוכר חום
2 כפיות מלח
אופן ההכנה
אופן הכנת המרינדה:
1. בסיר, מערבבים את המים, הבצל, הגזר והסלרי, מביאים לרתיחה וממשיכים לבשל במשך 5 דקות. מוסיפים את שאר מרכיבי המרינדה ומרתיחים 5 דקות נוספות. מכסים ומצננים.
2. מעבירים את הבשר בכלי מתאים למידותיו, יוצקים מעל את המרינדה הקרה, ומעבירים
למקרר למשך יומיים-שלושה. מסובבים את הבשר מדי פעם.
הכנת הבשר:
3. מוצאים את הבשר מהמרינדה, מייבשים היטב בעזרת מגבות נייר. מסננים את המרינדה
ושומרים בצד.
4. מחממים שמן במחבת גדולה ומשחימים את הבשר על להבה גבוהה. מוציאים ומניחים בצד.
מוסיפים למחבת את הבצל ומטגנים כ-5 דקות. מוסיפים את חזה האווז המעושן ומטגנים כ-5
דקות נוספות.
5. מעבירים את הבצל וחזה האווז המטוגנים לביר גדולה, מניחים מעל את הבשר, יוצקים את
המרינדה המסוננת ומביאים לרתיחה. מכסים את הסיר, מנמיכים ומבשלים כשעה עד שעה
וחצי - או עד שהבשר רך מאוד.
6. מוציאים את הבשר מהסיר. מערבבים את הקורנפלור עם מעט מים קרים, מוסיפים לסיר
ומביאים לרתיחה. פורסים את הבשר ומגישים עם הרוטב לצידו. אפשר לקשט בפטרוזיליה
קצוצה.
7. בתאבון
מגיש: סיטרין
מקור: מתכון של השפית דדי שאולסקי, ממסעדת מול עדן בתל אביב.
שתף את המתכון