הוראות הכנה
מרכיבים
200 גרם שזיפים מיובשים
1/2 2 כוסות יין אדום יבש
1 ק"ג בשר
2 בצלים בינוניים
5 כפות שמן
מלח
פלפל שחור
2 כפות קמח
1/2 כף אבקת מרק בשר
קורט פלפלת חריפה
אופן ההכנה
1.בערב שלפני ההכנה שוטפים היטב את השזיפים ושורים אותם ביין למשך כל הלילה.
2.חותכים את הבשר לקוביות בגודל 3x3 ס"מ,או מבקשים מהקצב לעשות זאת בעת הקנייה.
פורסים את הבצל לפרוסות.
מחממים את השמן בסיר גדול ושטוח.
מטגנים בשמן את הבצל עד שיזהיב,במשך כ-5 דקות.
בינתיים מנגבים את קוביות הבשר ומתבלים אותן במלח ופלפל.
3.מוסיפיפ את הבשר לסיר ומטגנים על אש חזקה,תוך ערבוב מתמיד,עד שהקוביות מיטגנות מכל הצדדים.
זורים על הבשר את הקמח ושוב בוחשים.
מוסיפים את השזיפים עם היין שבו היו שרויים,וכן אבקת מרק ופלפלת.
מקטינים את החום ומבשלים על אש נמוכה במשך כשעתיים,עד שהבשר מתרכך.
בודקים מפעם לפעם את מצב הנוזלים בסיר ומוסיפים מעט מים או יין,לפי הצורך.
4.כאשר הבשר רך,טועמים ומתקנים את התיבול לפי הצורך.
הטעם צריך להיות פיקנטי למדי,אך מעודן בזכות השזיפים והיין.
אפשר להוסיף תפו"א חתוכים ומבושלים למחצה לסיר הבשר,כחצי שעה לפני סיום ריכוך הבשר,כדי שתפוחי האדמה יקבלו צבע וטעם נוסף.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון