הוראות הכנה
מרכיבים
1/2 כוס שמן זית
6 בצלים חתוכים לטבעות
6 גזרים חתוכים לטבעות
15 שיני שום קלופות
5 עגבניות קלופות ומחולקות לרבעים
4 גבעולי סלרי עלים קצוץ
2 צרורות פטרויזליה קצוצה גס
4 כפות פפריקה מתוקה
4 כפות רסק עגבניות
1/2 כף פפריקה חריפה
1 פלפל חריף קצוץ דק (לא חובה)
2 כפיות שטוחות מלח
6 עצמות מח
1.5 קילו בשר שריר או צוואר חתוך לקוביות ס"מ 2X2
1 כוס יין אדום יבש
למישרה הבשר:
1 כפית מלח
1 כפית פלפל שחור גרוס עבה
1 כפית כמון
2 כפות שמן זית
אופן ההכנה
1.בסיר גדול עם רבע כוס שמן זית מטגנים את הבצל עד שקיפות
2.מוסיפים את הגזר ומטגנים יחדיו עוד 3 דקות ומערבבים
3.מוסיפים את הפפריקות המלח והפלפל החריף ומערבבים היטב כדקה
4.מוסיפים את עצמות המח ומערבבים.
5.מוסיפים את הבשר עם המישרה ומערבבים
6.מוסיפים את רסק העגבניות ומערבבים היטב
7. מוסיפים את העגבניות והסלרי ומקפלים לתבשיל
8.מוסיפים כליטר מים עד גובה התבשיל וכוס יין ומקפלים
9.לאחר כ 3 שעות לערך כשהבשר רך מוסיפים 1/4 כוס שמן זית והפטרוזיליה ומקפלים
לתבשיל ומבשלים כ 3 דקות נוספות
מישרה בשר
בקערה מערבבים את הבשר עם חומרי המישרה ומעסים היטב מכסים בניילון נצמד
ומכניסים למקרר לשעתיים
מגיש:
מקור: השף שגב משה
שתף את המתכון