הוראות הכנה
מרכיבים
½ כוס גרעיני חומוס שרויות לילה במים עם כפית סודה לשתיה
½ כוס שעועית לבנה שרויה לילה במים עם כפית סודה לשתיה
2 צרורות פטרוזילה חתוך
2 צרורות שמיר חתוך
2 צרורות כרפס חתוך
2 צרורות כוסברה חתוכה
½ ק"ג או יותר גולש עגל חתוך לקוביות
5 לימונים פרסיים עדיף הזן השחור (ניתן להשיג בשווקים או בחנויות המתמחות בתבלינים)
בצל גדול חתוך לקוביות
כף אבקת מרק עוף
שמן
מים
אופן ההכנה
מחממים שמן בסיר רחב, מטגנים בצל לשקיפות, מוסיפים בשר ומטגנים מעט, מוסיפים ירק,
קיטניות ומים עד לכיסוי, מוסיפים אבקת מרק עוף ולימונים שנחרצו קלות בסכין.
מביאים לרתיחה, מנמיכים להבה ומבשלים על אש נמוכה מאד כשלוש שעות.
מדי פעם מערבבים, בודקים ואם יש צורך מוסיפים מעט מים (רק אם ממש יבש).
התוצאה צריכה להיות מרק ירוק סמיך, חמצמץ עם קיטניות מבושלות.
לא לשכוח להגיש חם על אורז לבן.
מגיש:
מקור: אמא שלי
שתף את המתכון