חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


גורמה סבזי (תבשיל ירק פרסי)
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

זהו מרק סמיך המוגש על אורז לבן brהעדה הפרסית נוהגת לאכול צלחת מלאה של אורז לבן ועליה הרוטב שלהלן. brהמהווה רוטב, ירק, קיטניות ובשר brאז קדימה לעבודה. brיוצא טעים מאד.... br
גורמה סבזי (תבשיל ירק פרסי)
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

זהו מרק סמיך המוגש על אורז לבן brהעדה הפרסית נוהגת לאכול צלחת מלאה של אורז לבן ועליה הרוטב שלהלן. brהמהווה רוטב, ירק, קיטניות ובשר brאז קדימה לעבודה. brיוצא טעים מאד.... br
הוראות הכנה
מרכיבים
½ כוס גרעיני חומוס שרויות לילה במים עם כפית סודה לשתיה
½ כוס שעועית לבנה שרויה לילה במים עם כפית סודה לשתיה
2 צרורות פטרוזילה חתוך
2 צרורות שמיר חתוך
2 צרורות כרפס חתוך
2 צרורות כוסברה חתוכה
½ ק"ג או יותר גולש עגל חתוך לקוביות
5 לימונים פרסיים עדיף הזן השחור (ניתן להשיג בשווקים או בחנויות המתמחות בתבלינים)
בצל גדול חתוך לקוביות
כף אבקת מרק עוף
שמן
מים
אופן ההכנה
מחממים שמן בסיר רחב, מטגנים בצל לשקיפות, מוסיפים בשר ומטגנים מעט, מוסיפים ירק,
קיטניות ומים עד לכיסוי, מוסיפים אבקת מרק עוף ולימונים שנחרצו קלות בסכין.
מביאים לרתיחה, מנמיכים להבה ומבשלים על אש נמוכה מאד כשלוש שעות.
מדי פעם מערבבים, בודקים ואם יש צורך מוסיפים מעט מים (רק אם ממש יבש).
התוצאה צריכה להיות מרק ירוק סמיך, חמצמץ עם קיטניות מבושלות.
לא לשכוח להגיש חם על אורז לבן.
מגיש: MIRSO
מקור: אמא שלי
שתף את המתכון