חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


ג'חנון תימני אסלי
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

זהו מתכון שקיבלתי מלקוחה תימניה אסלית.
ג'חנון תימני אסלי
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

זהו מתכון שקיבלתי מלקוחה תימניה אסלית.
הוראות הכנה
מרכיבים
1 ק"ג קמח
1 כף מלח
4-5 כפות סוכר
3.5 כוסות מים.
אופן ההכנה
ללוש את כל המרכיבים היטב ולתת לבצק מנוחה של 5 דקות. לעבד שוב את הבצק עם ידיים רטובות וליתן לו שוב לנוח, לאחר 10 דקות של מנוחה לחזור על הפעולה ולהכניס הבצק למקרר למשך לילה.
להכין קערה עם שמן על מנת לטבול בהמשך את כדורי הבצק. להוציא הבצק מהמקרר, לשמן משטח עבודה (שיש) בשמן בכמות נדיבה, לקחת כמות מהבצק בגודל של אגרוף לעשותו צורת כדור לטבלו בשמן ולהניח בצד וכך לגבי יתר הבצק.
להתחיל "לפתוח" עם מערוך את כדורי הבצק (יש להתחיל עם הכדור הראשון וכך הלאה) לעלה הכי דק שיכול להיות למרוח מרגרינה (אפשר מחמאה) לקפל הבצק משני הצדדים ומגלגלת.
לשמן סיר הג'חנון עם שמן ולהכניס הג'חנונים אחד אחד ומעליהם גם ולהכניס למקרר.
אם רוצים לאפות באותו היום מחממים התנור ל 170 מעלות ואופים כשעה - עד שעה וחצי, מן מוציאם הסיר מהתנור, מוציאים את כל הג'חנונים ולהכניס חזרה את הפחות אפויים לתחתית הסיר והאפויים יותר מעליהם ולהתיז מעליהם מעט מים, מורידים החום ל - 150 מעלות ומכניסים שוב להמשך האפיה כחצי שעה. יש לבדוק מדי פעם אם נאפו מספיק.
אם רוצים אותם לשבת מכניסים את הג'חנונים לתנור שבת לחום 25 מעלות.
מגיש: סילבי
מקור: חברה תימניה
שתף את המתכון