הוראות הכנה
מרכיבים
1 ק"ג קמח
1 כף מלח
4-5 כפות סוכר
3.5 כוסות מים.
אופן ההכנה
ללוש את כל המרכיבים היטב ולתת לבצק מנוחה של 5 דקות. לעבד שוב את הבצק עם ידיים רטובות וליתן לו שוב לנוח, לאחר 10 דקות של מנוחה לחזור על הפעולה ולהכניס הבצק למקרר למשך לילה.
להכין קערה עם שמן על מנת לטבול בהמשך את כדורי הבצק. להוציא הבצק מהמקרר, לשמן משטח עבודה (שיש) בשמן בכמות נדיבה, לקחת כמות מהבצק בגודל של אגרוף לעשותו צורת כדור לטבלו בשמן ולהניח בצד וכך לגבי יתר הבצק.
להתחיל "לפתוח" עם מערוך את כדורי הבצק (יש להתחיל עם הכדור הראשון וכך הלאה) לעלה הכי דק שיכול להיות למרוח מרגרינה (אפשר מחמאה) לקפל הבצק משני הצדדים ומגלגלת.
לשמן סיר הג'חנון עם שמן ולהכניס הג'חנונים אחד אחד ומעליהם גם ולהכניס למקרר.
אם רוצים לאפות באותו היום מחממים התנור ל 170 מעלות ואופים כשעה - עד שעה וחצי, מן מוציאם הסיר מהתנור, מוציאים את כל הג'חנונים ולהכניס חזרה את הפחות אפויים לתחתית הסיר והאפויים יותר מעליהם ולהתיז מעליהם מעט מים, מורידים החום ל - 150 מעלות ומכניסים שוב להמשך האפיה כחצי שעה. יש לבדוק מדי פעם אם נאפו מספיק.
אם רוצים אותם לשבת מכניסים את הג'חנונים לתנור שבת לחום 25 מעלות.
מגיש:
מקור: חברה תימניה
שתף את המתכון