הוראות הכנה
מרכיבים
1 קילו קמח
1 כפית דבש
כף מלח (אפשר להוסיף לפי הטעם)
3 כוסות מים פושרים
1 אבקת אפיה
1 מרגרינה גולדבנד ( מי שאוהב יכול לשים חמאה, שמן זית במקום המרגרינה)
אופן ההכנה
ללוש את החומרים לבצק אחיד
לתת לו לנוח כחצי שעה ושוב ללוש ואז להעביר למקרר לשעתיים לכסות בניילון נצמד
להוציא את הבצק ולחלק אותו ל12 עיגולים שווים
אני מורח שמן זית על כל עיגול ומניח בצד לעוד שעה מכסה במגבת.
לשטח את הבצק על השיש ולמתוח לצדדים להשתדל שלא יקרע (אבל לא נורא אם יש חורים)
למרוח מרגרינה שהומסה במיקרו או רכה מאוד
לקפל אחד על השני שיווצרו שלוש שכבות ולגלגל ולהניח בסיר הקובנה/ג'חנון
4 חתיכות למטה ומעליהן שוב 4 ושוב 4 שתי וערב ומעל לשים את העטיפה של המרגרינה ולכסות
לאפות כל הלילה בחום של 100 מעלות על רשת במדף התחתון
להגיש עם ביצים חומות
עגבניה וסחוג'
בתאבון
מגיש:
מקור: תימן
שתף את המתכון