הוראות הכנה
מרכיבים
2-3 חצילים (קלים)
4 פלפל אדום או גמבה
1 בצל סגול גדול
4 תפו"א דזירה עם הקליפה האדומה
½ ק"ג שעועית ירוקה (אפשר קפוא)
1 פלפל ירוק חריף
4 עגבניות אדומות ללא הקליפה.
2 ראש שום
½ כף פפריקה מתוקה אפשר להוסיף גם חריפה
מלח ופלפל שחור לפי הטעם.
½ כוס שמן קנולה
אופן ההכנה
לקלף את הירקות לחתוך לקוביות בנוניות. את השעועית הירוקה לנקות מסיבים לחתוך לחצי
או לרבעים תלוי בגודל.
לקצץ את השום לפרוסות דקות.
לחמם את השמן בסיר רחב שאפשר להכניס אותו אחר כך לתנור (עם מכסה )
להכניס את הבצל ולטגן עד שיצא שקוף להוסיף את הפלפלים עם הפלפל החריף (לא חובה)
לטגן תוך כדי ערבוב להוסיף את תפו"א להמשיך לטגן אחרי כ-5 דקות להוסיף את החצילים
לערבב ולהוסיף את השעועית הירוקה.
להכניס את התבלינים והשום להמשיך לבשל על אש קטנה יותר עוד כ-20 דקות
מדי פעם לערבב
לחתוך את העגבניות לקוביות ולהוסיף לסיר לערבב ולבשל עוד כ-10 דקות
להכניס לתנור שחומם מראש לחום בינוני.
לכסות היטב את הסיר עם נייר כסף ומעליו להניח את המכסה.
להמשיך לאפות עוד כשעה. על חום בינוני נמוך.
להגשה חם או קר.
נשמר במקרר כמה ימים.
מגיש:
מקור: רומני
שתף את המתכון