חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


גילגולי אלון המתוק
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

מתכון זה מקדש לאלון היקר
גילגולי אלון המתוק
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

מתכון זה מקדש לאלון היקר
הוראות הכנה
מרכיבים
לגלגולי הסיגרים
10 דפי פילו עגולים דקים (לסיגרים)
חופן פיסטוקים.
חופן שקדים ללא הקליפה.
חופן אגוזי קשיו.
חופן אגוזי מלך.
3 כפות סוכר חום.
2 כפות קוקוס טחון.
1 כפית קינמון טחון.
1 חלמון ביצה מקושקשת .
דבש הסברס:
1 ק"ג סברס.
½ ק"ג סוכר.
5 טיפות מיץ לימון טרי.
אופן ההכנה
מרסקים במעבד מזון את אגוזי הקשיו ואגוזי המלך. השקדים והפיסטוקים. עם הסוכר. הקוקוס והקינמון.
ממלאים כל דף פילו ומגלגלים לסיגר.מורחים בצדדים מחלמון הביצה להדבקה
ומגלגלים לסיגר יפה.
מורחים את הסיגר בחלמון הביצה ומסדרים בתבנית אפיה.
אופים בתנור שחומם מראש ל 180 מעלות כ 30-45 דקות עד לקבלת גוון זהוב ויפה.
הכנת דבש הסברס
מרסקים את הסברס בעזרת מזלג .
מניחים במסננת ומסננים רק את הרוטב .ללא הגרעינים.
את הרוטב שמים בסיר עם הסוכר ומבשלים עד לקבלת רוטב סמיך.
מוסיפים את מיץ הלימון ומבשלים עוד כ5 דקות.
לסיום
מוסיפים את הסיגרים לסיר עם דבש הסברס ומבשלים עוד 10 דקות על אש קטנה.
נותנים להתקרר ומגישים .
אלי גרשון...
מגיש: elig
מקור: אישי
שתף את המתכון