הוראות הכנה
מרכיבים
לגלגולי הסיגרים
10 דפי פילו עגולים דקים (לסיגרים)
חופן פיסטוקים.
חופן שקדים ללא הקליפה.
חופן אגוזי קשיו.
חופן אגוזי מלך.
3 כפות סוכר חום.
2 כפות קוקוס טחון.
1 כפית קינמון טחון.
1 חלמון ביצה מקושקשת .
דבש הסברס:
1 ק"ג סברס.
½ ק"ג סוכר.
5 טיפות מיץ לימון טרי.
אופן ההכנה
מרסקים במעבד מזון את אגוזי הקשיו ואגוזי המלך. השקדים והפיסטוקים. עם הסוכר. הקוקוס והקינמון.
ממלאים כל דף פילו ומגלגלים לסיגר.מורחים בצדדים מחלמון הביצה להדבקה
ומגלגלים לסיגר יפה.
מורחים את הסיגר בחלמון הביצה ומסדרים בתבנית אפיה.
אופים בתנור שחומם מראש ל 180 מעלות כ 30-45 דקות עד לקבלת גוון זהוב ויפה.
הכנת דבש הסברס
מרסקים את הסברס בעזרת מזלג .
מניחים במסננת ומסננים רק את הרוטב .ללא הגרעינים.
את הרוטב שמים בסיר עם הסוכר ומבשלים עד לקבלת רוטב סמיך.
מוסיפים את מיץ הלימון ומבשלים עוד כ5 דקות.
לסיום
מוסיפים את הסיגרים לסיר עם דבש הסברס ומבשלים עוד 10 דקות על אש קטנה.
נותנים להתקרר ומגישים .
אלי גרשון...
מגיש:
מקור: אישי
שתף את המתכון