" גלידת מסטיק טורקית " ( מאראש דונדרמה ) היא הרבה יותר קשה ומוצקה brמאשר " גלידת מסטיק ערבית " ( בוזה אל חליב ) , brובמקור ייצרו אותה בעבר בעזרת חלב עיזים עם שלג ועם מסטיקא מסוג קניפול brועם אבקת סחלבים מיובשת מסוג TUBERS שניקראת : MILLED " . brבאזור העיר " קרמאנמארש " בדרום טורקיה מכינים גלידה מסטיק brהרבה יותר מוצקה ודביקה בגלל שהיא מכילה הרבה יותר אבקת סחלב brשהוא מופק מתוך פרח הסחלב שהוא גדל באזור זה , brומחייב אכילה בעזרת סכין עם מזלג בגלל החוזק שלה brוהיא ניקראת גם ניקראת " גלידה חבוטה " brבגלל שמניפים אותה באויר לשם קבלת אווריריות . brויש לה היתנגדות של המסה !!! .
|
|
|
" גלידת מסטיק טורקית " ( מאראש דונדרמה ) היא הרבה יותר קשה ומוצקה brמאשר " גלידת מסטיק ערבית " ( בוזה אל חליב ) , brובמקור ייצרו אותה בעבר בעזרת חלב עיזים עם שלג ועם מסטיקא מסוג קניפול brועם אבקת סחלבים מיובשת מסוג TUBERS שניקראת : MILLED " . brבאזור העיר " קרמאנמארש " בדרום טורקיה מכינים גלידה מסטיק brהרבה יותר מוצקה ודביקה בגלל שהיא מכילה הרבה יותר אבקת סחלב brשהוא מופק מתוך פרח הסחלב שהוא גדל באזור זה , brומחייב אכילה בעזרת סכין עם מזלג בגלל החוזק שלה brוהיא ניקראת גם ניקראת " גלידה חבוטה " brבגלל שמניפים אותה באויר לשם קבלת אווריריות . brויש לה היתנגדות של המסה !!! .
|
הוראות הכנה
מרכיבים
1 כוס חלב ( עם הרבה שומן )
2 כוסות קצפת שמנה ( שמנת מתוקה של 36% או 40% אחוזי שומן )
30 גרם סחלב
1 גרם מסטיקא ( תבלין ערבי )
חצי כוס סוכר
אופן ההכנה
לטחון עם המסטיקא עם הסוכר ,
לאחר מכן מערבבים בסיר את הסחלב עם החלב , בוחשים היטב בזמן החימום .
מוסיפים את החמאה עם הקצפת ועם הסוכר עד שזה נעשה צמיגי ,
ממשיכים לבחוש עד שזה נעשה תוסס , מעבירים לתוך קערה ומקררים .
אחר כך מכניסים לתוך המקרר עד שזה מיתקשה ,
לאחר מכן מעבירים לתוך מכונת גלידה עד לקבלת אלסטיות וסיביות .
לבסוף מעבירים לתוך המקפיא .
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון