חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


גלידה מסטיק טורקית - " דונדורמה "
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

" גלידת מסטיק טורקית " ( מאראש דונדרמה ) היא הרבה יותר קשה ומוצקה brמאשר " גלידת מסטיק ערבית " ( בוזה אל חליב ) , brובמקור ייצרו אותה בעבר בעזרת חלב עיזים עם שלג ועם מסטיקא מסוג קניפול brועם אבקת סחלבים מיובשת מסוג TUBERS שניקראת : MILLED " . brבאזור העיר " קרמאנמארש " בדרום טורקיה מכינים גלידה מסטיק brהרבה יותר מוצקה ודביקה בגלל שהיא מכילה הרבה יותר אבקת סחלב brשהוא מופק מתוך פרח הסחלב שהוא גדל באזור זה , brומחייב אכילה בעזרת סכין עם מזלג בגלל החוזק שלה brוהיא ניקראת גם ניקראת " גלידה חבוטה " brבגלל שמניפים אותה באויר לשם קבלת אווריריות . brויש לה היתנגדות של המסה !!! .
גלידה מסטיק טורקית - " דונדורמה "
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

" גלידת מסטיק טורקית " ( מאראש דונדרמה ) היא הרבה יותר קשה ומוצקה brמאשר " גלידת מסטיק ערבית " ( בוזה אל חליב ) , brובמקור ייצרו אותה בעבר בעזרת חלב עיזים עם שלג ועם מסטיקא מסוג קניפול brועם אבקת סחלבים מיובשת מסוג TUBERS שניקראת : MILLED " . brבאזור העיר " קרמאנמארש " בדרום טורקיה מכינים גלידה מסטיק brהרבה יותר מוצקה ודביקה בגלל שהיא מכילה הרבה יותר אבקת סחלב brשהוא מופק מתוך פרח הסחלב שהוא גדל באזור זה , brומחייב אכילה בעזרת סכין עם מזלג בגלל החוזק שלה brוהיא ניקראת גם ניקראת " גלידה חבוטה " brבגלל שמניפים אותה באויר לשם קבלת אווריריות . brויש לה היתנגדות של המסה !!! .
הוראות הכנה
מרכיבים
1 כוס חלב ( עם הרבה שומן )
2 כוסות קצפת שמנה ( שמנת מתוקה של 36% או 40% אחוזי שומן )
30 גרם סחלב
1 גרם מסטיקא ( תבלין ערבי )
חצי כוס סוכר
אופן ההכנה
לטחון עם המסטיקא עם הסוכר ,
לאחר מכן מערבבים בסיר את הסחלב עם החלב , בוחשים היטב בזמן החימום .
מוסיפים את החמאה עם הקצפת ועם הסוכר עד שזה נעשה צמיגי ,
ממשיכים לבחוש עד שזה נעשה תוסס , מעבירים לתוך קערה ומקררים .
אחר כך מכניסים לתוך המקרר עד שזה מיתקשה ,
לאחר מכן מעבירים לתוך מכונת גלידה עד לקבלת אלסטיות וסיביות .
לבסוף מעבירים לתוך המקפיא .
מגיש: אלטעזאכן1979
מקור:
שתף את המתכון