הוראות הכנה
מרכיבים
15 כוסות חד פעמיות (רגילות וקטנות)או תבנית אינגליש
מקלות ארטיק או מקל עגול בינוני (קונים בחנויות יצירה)
לשלגון או העוגת גלידה
2 מיכלים שמנת מתוקה
1 צנצנת קטנה נוטלה
2 כפות אינסטנט פודינג שוקולד
לתוספות:
פירורי עוגיות מרוסקות
סירופ שוקולד או שוקולד מומס
לציפוי:
400 גרם שוקולד מריר מומס ופושר
3-4 כפות שמן
אופן ההכנה
מכינים את הגלידה:
1.טורפים מיכל שמנת מתוקה עם הנוטלה, אפשר לחמם מעט במיקרוגל אם השוקולד
לא מתערבב טוב פנימה.
3.בקערת מיקסר מקציפים מיכל שמנת מתוקה ופודינג שוקולד לקבלת קצפת יציבה
4.מוסיפים את תערובת הנוטלה ומקציפים יחד עוד 10 שניות.
5.מוסיפים פנימה פירורי העוגיות. ומזלפים מעל סירופ שוקולד ומערבבים בעדינות למראה
שיש.
6.לשלגון ממלאים כמעט עד הקצה כוסות חד פעמיות קטנות. נועצים פנימה את המקל.
מקפיאים להתקשות.
7.לעוגת גלידה מרססים את תבנית אינגליש במעט שמן ויוצקים פנימה את התערובת עד למילוי
התבנית
מצפים:
8.מערבבים שוקולד מומס עם השמן.
9.משחררים את הארטיקים מהכוסות (בלחיצה, אפשר לגזור את הכוסות כדי להקל על החילוץ)
וטובלים בשוקולד לציפוי.
10.לעוגת גלידה משחררים את הגלידה מהתבנית מניחים על נייר אלומיניום ומזגגים מעל עם
שוקולד
11.לפריסת העוגה משתמשים בסכין שנטבלה בכוס מים רותחים
אוכלים מיד או שומרים במקפיא.
מגיש:
מקור: קארין גורן
שתף את המתכון