הוראות הכנה
מרכיבים
1 רינג (טבעת אלומיניום) קוטר 5 ס"מ גובה 5 ס"מ
איטריות קדאיף
1 חבילה חמאה
100 ג"ר סלומון מעושן
2 - 3 כפות שמנת חמוצה
1/2 גביע גבינה לבנה למריחה
100 ג"ר גבינה בולגרית
כפית שמיר קצוץ
מעט פלפל שחור טחון טרי
רצועות גמבה מוחמצת (ניתן לרכוש בקופסא)
או פרוסת חציל מקולף ומטוגן
לעיטור
4 עגבניות בינוניות
4 צנוניות בינוניות
מעט שמיר
2 כפות עירית קצוצה
אופן ההכנה
הכנת המילוי
מכניסים למעבד מזון את
1/2 הגביע גבינה למריחה את השמנת ואת הבולגרית מפעילים עד קבלת עיסה אחידה מוסיפים מוסיפים את התבלינים והשמיר הסלומון המעושן וממשיכים לקצוץ בפולסים (הסלומון צריך להשאר בנתחים קטנים ולא משחה)
הכנת המתכון המשולב
1.מניחים בתבנית אפיה נייר אפיה
2.מניחים את הרינג על נייר האפיה (כדאי למרוח את דפנותיו בחמאה המומסת
3.לוקחים 2 כוסות קדאיף ומפרידים את שערותיו עם חמאה מומסת בקערה
4.בתחתית כל רינג מסדרים שכבה דקה כ 1 ס"מ לערך אך דחוסה מאוד של קדאיף
5.מדפנים את דפנות הרינג ברצועות הגמבה המוחמצת.
6.מזלפים את המילוי (ראה הוראות הכנה) עם מזלף מכינים מכסה מהקדאיף
ומניכים מעל בעדינות ולוחצים מעט ובעדינות שהמילוי לא יצא
7.מזלפים מעל מעט חמאה מומסת ומכניסים לתנור שחומם ל 150 מעלות ל 15 דקות
או עד להשחמת מכסה הקדאיף
8.בצלחת הגשה מעוטרת בפלחי עגבניה חתוכה דק ופלחי צנונית טריה במרכזה
משחררים את המאפה בעדינות רבה מהרינג תוך שחרור דפנות עם סכין חדה או
דחיפה עדינה מצד אחד לשני עד ליציאת הגליל מפזרים מעט שמיר ועירית
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון