הוראות הכנה
מרכיבים
רכיבים:
10 פרוסות דקות מאד של חזה עוף
למילוי:
2 בצלים קצוצים דק
4 שיני שום קצוצות גס
3 כוסות עלי תרד או מנגולד קצוצים דק ומאודים (3 דקות במים חמים)
250 גרם אגוזי מלך קצוצים מעורב גס ודק (מלך + פקאן, עדיף לערבב)
מלח
פלפל
(כף עירית קצוצה)
לציפוי:
פירורי לחם מעורבבים בשקדים טחונים (פיסטוקים יצא יותר טעים, טעמי את המקור )
קמח
ביצים טרופות
אופן ההכנה
לרוטב:
1 כוס גרנדין
1 כוס גרעיני רימון
1/2 כוס יין אדום
מקל קינמון
(10 חוטי זעפרן)
הוראות הכנה
אופן הכנה:
להכנת המילוי:
1.משמנים מחבת ומטגנים את הבצל כשכמעט שקוף מוסיפים את המנגולד או התרד,
מוסיפים את האגוזים, מתבלים ומערבבים .
2.מסירים מהאש ומקררים קירור מוחלט, רצוי להשהות 24 שעות למיזוג טעמים
ולבדוק תיבול. (גם שעה בחוץ הספיקה, צריך להיות כמו ממרח גס)
להכנת הגלילות :
1.לפרוס את חזה העוף וליישר קצוות (לא חובה ליישר)
2.למרוח מתערובת המילוי (ממרח כמו על פרוסת לחם), לגלגל במהודק לצורת
גליל, לעטוף בנילון נצמד ולהדק כמו סוכריה ( שההידוק ייתן לזה צורה גלילית
מושלמת של סוכריה גדולה)
3.להכניס למקפיא ל - 15 דק'. (חצי שעה)
4.מסירים את הניילון, ומצפים כמו שניצל. (קמח, ביצה, פירורים ופיסטוק)
רצוי להשאיר במקרר לכמה שעות ואז אין סיכוי שיתפרק בטיגון. (הביצה
מתקשה ושומרת על הצורה של הגלילות. לממהרים וסגור עם קיסם עץ
5.מטגנים בשמן עמוק. (ורותח)
6.אם לא מתכוונים להגיש מיד מטגנים כ- 4 דק' עד שמזהיב קלות ומוציאים לכלי
חסין אש ומניחים בצד ללא כיסוי. לפני ההגשה מכניסים לתנור חם ל 10-15 דק'
בערך .
הרוטב:
מבשלים את גרעיני הרימון בגרנדין ויין אדום עם מקל קינמון. מבשלים עד לצמצום הרוטב כ - 20 דקות. (הזעפרן היה מיוחד, לחלוט במים חמים קודם לכן)
הגשה:
פורסים כל גלילה ל2-3 חלקים מניחים על עלי בייבי גרין ויוצקים מסביב מן הרוטב (או על כרוב, על פירה, תפוחים ומה שבא לכם)
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון