הוראות הכנה
מרכיבים
2 חצילים גדולים
מילוי:
1/2 קג' שוורמה הודו טחון או בקר
1 תפוח אדמה בינוני מגורד דק
5 שיני שום כתתושות
1 בצל גדול מגורד
2 גזרים מגורדים דק
1 עגבניה מגורדת
1/2 חבילה פטרוזליה קצוצה
1/1/2 כפות תבלין בהרט
1 כף מרק עוף
1 כפית מלח
רוטב עגבניות:
1/2 קופסת עגבניות מרוסקות של "טל"
1 כפית סוכר
1 כף מרק עוף
1 כפית חומץ בלסמי או רגיל
1 כפית מלח
1 כפית תבלין בהרט
1 כף פפריקה מתוקה
1 כף קורנפלור
2 שיני שום כתושות
מים לפי הצורך
אופן ההכנה
2 חצילים גדולים
שמן לטיגון
לפרוס את החצילים לאורך בעובי 1/2 סמ'
להשרות 1/2 שעה במי מלח לשטוף ולנגב.
למרוח בשמן את החצילים
להניח בתבנית אפיה ולאפות בחום 250 מעלות כ-10 דקות.-אין צורך להפוך.
מילוי:
לערבב את כל החומרים להכניס לקירור כשעה.
לרפד תבנית אפיה בפרוסות תפוחי אדמה דקים.
אופן הכנת המילוי לחצילים:
להכין קציצות מאורכות לפי מס' פרוסות החצילים.
להניח קציצה בחלק הרחב של פרוסת החציל ולגלגל.
להניח בתבנית בצפיפות.
לשפוך מעל את הרוטב, לכסות בנייר כסף
לאפות כשעה בחום 180 מעלות
להסיר את נייר הכסף ולאפות רבע שעה.
לערבב את כל החומרים לרוטב
לשפוך על החצילים.
מגיש:
מקור: אלונה
שתף את המתכון