הוראות הכנה
מרכיבים
לרוטב העגבניות:
3 כפות שמן זית
1 בצלצל שאלוט, קלוף וקצוץ
1 שן שום, קלופה ופרוסה
2 עגבניות , קצוצות
1 קופסת שמורי עגבניות מרוסקות (400 גרם)
2 גבעולי טימין
½ כפית מלח
¼ כוס עלי בזיליקום, קצוצים
לעוף:
2 חזות עוף, חצויים לאורכם ולרוחבם
5 שיני שום, קלופות וקצוצות
1 כוס עלי פטרוזיליה, קצוצים
1 כוס עלי כוסברה, קצוצים
½ כפית מלח
קסמי שינים להידוק הגלילות
אפשרות הגשה:
אורז לבן או תערובת אורז פרא.
אופן ההכנה
1. הרוטב:
יוצקים שמן זית לסיר ומחממים, מוסיפים את בצלצל השאלוט, השום ומיד לאחר מכן גם את העגבניות ומבשלים, תוך ערבוב, כ-2 דקות.
מוסיפים את שמורי העגבניות המרוסקות , הטימין והמלח, מערבבים ומבשלים על להבה נמוכה כ-15 דקות. מוסיפים את הבזיליקום, מכבים את הלהבה ומכסים.
2. חזה העוף:
מפזרים על כל נתח חזה עוף שום, פטרוזיליה, כוסברה ומלח בנדיבות.
מגלגלים כל נתח לגלילה וסוגרים אותו בנעיצת קיסם כדי שלא יפתח במהלך הבישול ברוטב.
מניחים את הגלילות בסיר עם הרוטב, מכסים חלקית ומבשלים 30- 40 דקות מעל להבה בינונית. מדי פעם הופכים את הגלילות ויוצקים עליהן מן הרוטב שבסיר.
3. ההגשה:
מגישים חם. אפשר עם אורז או תערובת אורז פרא.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון