הוראות הכנה
מרכיבים
גלילות חזה עוף מצופות קורנפלקס במילוי אגוזים ברוטב צילי מתוק
רכיבים:
10 פרוסות דקות מאד של חזה עוף
למילוי:
2 בצלים קצוצים דק
4 שיני שום קצוצות גס
כף עירית קצוצה
1/2 כפית אבקת צילי
250 גרם אגוזי מלך קצוצים מעורב גס ודק
1כף סילאן תמרים
מלח
פלפל
לציפוי:
1 ביצה טרופה
קמח לקימוח עדין
קורנפלקס קצןץ ללא טעם
רוטב צילי מתוק
פיסטוק חלבי קצוץ
אופן ההכנה
אופן הכנה:
להכנת המילוי:
1.משמנים מחבת ומטגנים את הבצל , מוסיפים את
האגוזים,ושאר חומרי המילוי ומערבבים . (שמן תירס
מהול במעט שמן שומשום)
2.מסירים מהאש ומקררים קירור מוחלט, כשעה בחוץ
(צריך להיות כמו ממרח גס)
אופן הכנת הגלילות :
1.על משטח עבודה להניח נייר אפיה או ניילון נצמד
2.לפרוס את חזה העוף וליישר קצוות
3.למרוח מתערובת המילוי בנדיבות
4.לעטוף תוך כדי גלגול במהודק עם הנייר או הנילון
לצורת גליל, כאילו נקניקיה
5.להכניס למקפיא לשעה
6.מסירים את הניילון, ומצפים כמו שניצל לפי הרשום
מטה
אופן הכנת הציפוי
1.בקערה מפלסטיק שמים כחצי כוס רוטב צילי מתוק
מכניסים למיקרו ל1/4 דקה
2.מכניסים כמות של קורנפלקס לשקית ניילון ומפוררים
בעזרת פטיש שניצלים לפרורים גסים ומעבירים לקערה
3.שמים קמח בקערה שלישית ולידה קערה עם ביצה טרופה
4.שמים פיסטוק קצוץ או אגוזים קצוצים בקערה רביעת
5.לוקחים כל גליל ומצפים לפי הסדר הנ"ל
1. מצפים בביצה הטרופה מגלגלים בקמח ומנערים בעדינות
2. ברוטב הצילי
3. בקורפלקס
4. באגוזים
6.מכניסים למקרר לשעתיים ואז אין סיכוי שיתפרק
בטיגון.
7.מטגנים בשמן עמוק. (ורותח)
8.אם לא מתכוונים להגיש מיד מטגנים כ- 4 דק' עד
שמזהיב קלות ומוציאים לכלי חסין אש ומניחים בצד
ללא כיסוי. לפני ההגשה מכניסים לתנור חם ל 10-15
דק' בערך .
הרוטב:
רוטב צילי מתוק שחומם במיקרו מעט מוזלף מסביב
הגשה:
פורסים כל גלילה ל2-3 חלקים מניחים צלחת ויוצקים מסביב מן הרוטב
מעטרים בכמה עלינענע או עירית קצוצה
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון