חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


גלילות תמרים נימוחות
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

הן קטנות ונימוחות וכולנו אוהבים אותן בהרבה בתי קפה ואספרסו-ברים ברחבי הארץ. brהגלילות הן עוגיות שמזכירות את בית אמא, מעולם לא נס ליחם והן קולעות לטעמם של כל בני המשפחה. brפינוק מהסוג שכיף להחזיק דרך קבע בצנצנת זכוכית יפה בבית.
גלילות תמרים נימוחות
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

הן קטנות ונימוחות וכולנו אוהבים אותן בהרבה בתי קפה ואספרסו-ברים ברחבי הארץ. brהגלילות הן עוגיות שמזכירות את בית אמא, מעולם לא נס ליחם והן קולעות לטעמם של כל בני המשפחה. brפינוק מהסוג שכיף להחזיק דרך קבע בצנצנת זכוכית יפה בבית.
הוראות הכנה
מרכיבים
½1 כוסות (210 גרם) קמח
½ כפית אבקת אפייה
125 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות קטנות
2 חלמונים
¼ כוס (60 מ"ל) שמנת חמוצה (מנוקזת מנוזלים לילה קודם)
¾ כפית תמצית וניל טהור
ממרח תמרים למלוי
אבקת סוכר לקישוט
אופן ההכנה
1. שמים את הקמח ואבקת האפייה בקערת מעבד מזון ומעבדים בקצרה לערבוב. מוסיפים את החמאה ומעבדים במספר תנועות קצובות עד שמתקבלת תערובת פירורית דקה. מוסיפים את החלמונים, השמנת החמוצה והווניל ומעבדים בקצרה עד קבלת בצק אחיד. מעצבים למלבן, עוטפים ומקררים במקרר כמה שעות או ללילה.
2. מוציאים מראש את הבצק לריכוך בטמפרטורת החדר 30-45 דקות לפחות, או עד שהבצק הופך להיות גמיש ונוח לרידוד, אבל חייב עדיין להישאר קר.
3. חותכים את הבצק ל-2 חלקים שווים, מקמחים משטח עבודה ומרדדים כל חלק למלבן באורך כ-30 ס"מ וברוחב כ-18 ס"מ. מורחים עליו שכבה דקה של ממרח תמרים, בעזרת מרית מתכת לקישוט ומשאירים שוליים של ½1 ס"מ מכל צד. מגלגלים כל מלבן לרולדה מהצד הארוך של המלבן ומניחים אותה מעל תבנית שטוחה מרופדת בנייר אפייה . עוטפים ומצננים במקרר כ-3 שעות או עד שהגלילות יציבות.
4. מחממים את תנור האפייה לחום נמוך (150°c).
5. מניחים את הגלילות מעל משטח העבודה כאשר ה"תפר" כלפי מטה. פורסים באלכסון, בעזרת סכין חדה, לעוגיות ברוחב של כ-2 ס"מ (מנגבים לאחר כל פריסה). מניחים את העוגיות על תבנית אפייה שטוחה מרופדת בנייר אפייה, כאשר צד "התפר" כלפי מטה ובמרווחים של כ-2 ס"מ זו מזו.
6. אופים (150°c) המשך 15-18 דקות עד שהעוגיות בצבע זהוב בהיר מאד. מצננים בתבנית על רשת 5 דקות ואז מעבירים לרשת לצינון מלא. בתום הצינון בוזקים אבקת סוכר מעל לקישוט.
בתיאבון!
מגיש: amitsur
מקור:
שתף את המתכון